Perspectiefverklaring maakt eigen huis voor uitzendkracht mogelijk

De Perspectiefverklaring is in 2013 ontstaan op initiatief van Randstad, Obvion en Vereniging Eigen Huis (VEH). Geboren uit de visie de verbinding van wonen en werken De normenset voor de perspectiefverklaring wordt beheerd door de Stichting Perspectiefverklaring. De stichting is verantwoordelijk voor de inhoud van de normenset en werkt samen met Bureau Cicero als onafhankelijke inspectie-instelling voor het laten inspecteren van de uitzendondernemingen die willen worden opgenomen in het Register Perspectiefverklaring.

Een, volgens de normenset Perspectiefverklaring, geïnspecteerde onderneming onderscheidt zich als een onderneming die een perspectiefverklaring mag uitgeven. Een perspectiefverklaring is een document waarmee een flexwerker een hypotheek aan kan vragen. Als werkgever kunt u een belangrijke bijdrage leveren aan het vergroten van de zekerheid voor uw uitzendkrachten. Met de perspectiefverklaring kunt u hen de mogelijkheid bieden om een hypotheek af te sluiten.

Om als uitzendbureau een perspectiefverklaring uit te mogen geven moet u voldoen aan een aantal eisen. Ook zijn er eisen aan de persoon die de verklaring afgeeft (de zogenaamde Perspectief Taxateur) en aan de werkwijze. Al deze eisen zijn nodig om de hypotheekverstrekkers de zekerheid te geven dat er zorgvuldig is gehandeld bij de uitgifte van de verklaring. Alleen geregistreerde uitzendondernemingen mogen een perspectiefverklaring verstrekken.

Wat doet Bureau Cicero
Onze inspecteur controleert gegevens en procedures van uw onderneming. Op basis daarvan wordt bepaald of uw onderneming voldoet aan de eisen van de norm. Als uw onderneming voldoet aan de norm ontvangt u de beoordelingsbrief en wordt u opgenomen in het register.

 

 

 

Zie http://www.perspectiefverklaring.nl/ voor meer informatie.

Wilt u een offerte ontvangen of meer informatie over de Perspectief Verklaring?
Neem dan contact op via telefoon (038 – 7200821) of via email (info@cicero.nl)

Bureau Cicero helpt bij certificeren