Home / Certificering / AVG Garant

AVG Garant

Als uitzend- of detacheringsbureau verwerkt u de persoonsgegevens van veel kandidaten en werknemers. De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is daarom een heel relevante wet voor u. Maar hoe moet u nu precies omgaan met deze nieuwe wetgeving? Als u zich laat certificeren volgens de normen van AVG Garant, dan weet u zo goed als zeker dat u geen risico loopt om verkeerd om te gaan met de privacyregels. Laat u certificeren door een van de grondleggers van AVG Garant, Bureau Cicero.

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Deze Europese wetgeving (GDPR) moet zorgen voor een betere bescherming van data voor alle EU-burgers.

Dit betekent dat er eisen worden gesteld aan de persoonsgegevens die u opslaat.

De AVG is bijzondere wetgeving, want op basis van deze verordening moet je als bedrijf aantonen dat je je aan de regels houdt. Maar die regels zijn vaak niet eenduidig en op zijn minst abstract. En hoe je ze toepast hangt af van de situatie, de risico’s en de omstandigheden.

De AVG Garant norm

De Algemene Verordening Gegevensbescherming biedt bedrijven een kader om een goed privacybeleid te vormen. Maar in de praktijk roept de toepassing van deze regels nog wel wat vragen op. De stichting AVG Garant is door haar initiatiefnemers opgericht om op die vragen een antwoord te geven.

De Stichting AVG Garant heeft als missie om bedrijven te helpen bij het uitvoeren en het uitdragen van hun integere bedrijfsbeleid met betrekking tot persoonsgegevens. Om dit te bereiken staat ze voor de volgende doeleinden:

  1. Het opstellen en onderhouden van een AVG privacynorm.
  2. Het certificeren en registreren van bedrijven.
  3. Het bieden van een platform om kennis te delen en te komen tot harmonisatie.
  4. Het zijn van een neutrale spreekbuis naar autoriteiten en derde partijen.
  5. Het bieden van een helpende hand aan bedrijven bij het opstellen en uitvoeren van hun beleid.
AVG Garant

Waarom certificeren?

AVG certificering versterkt uw commerciële verhoudingen en ketenverantwoordelijkheid

Privacy-certificering helpt u om de regels te implementeren én bewijs te leveren dat u de wet naleeft. Het helpt u ook om uw begrip van de AVG af te meten aan een algemene standaard. Bovendien kan een verwerkingsverantwoordelijke of een verwerker richting zijn leveranciers met certificering aantonen dat deze zich aan de privacyregels houdt. Dit geldt natuurlijk ook voor leveranciers richting klanten.

Bureau Cicero biedt nu de mogelijkheid tot inspectie met betrekking tot de AVG Garant certificering.

AVG certificering zorgt er voor dat u voldoet aan de AVG

AVG Garant  inspectie? Kies voor Cicero

Als u uw bedrijf wilt laten inspecteren voor de AVG Garant norm, dan kunt u dat het beste laten doen door Bureau Cicero. Cicero is een van de initiatiefnemers voor de norm en heeft daardoor veel inhoudelijke kennis. Daarnaast hebben onze inspecteurs allemaal een achtergrond in het bedrijfsleven. Zij begrijpen wat het inhoudt om gecertificeerd te worden en zijn erop gericht om uw bedrijf verder te helpen. Dat doen zij door voorlichting te geven over de norm en hoe deze in de praktijk toegepast kan worden.

Informatie en offerte

Wilt u meer weten over de AVG Garant certificering? Wij informeren u graag! Neem dan telefonisch contact op via 038 7200821 of via mail: contact@cicero.nl.

Wilt u een offerte ontvangen voor de inspectie voor uw bedrijf, vul dan ons offerteformulier in.