Home / Certificering / Fair Produce

Fair Produce

Bent u als uitzendbureau actief in de champignonsector? Laat dan zien dat u een eerlijk en sociaal personeelsbeleid voert. Het Fair Produce keurmerk is een vereiste om in de paddenstoelensector te mogen werken. Toon aan dat u voldoet aan de vereisten, laat Bureau Cicero u inspecteren.

Het Fair Produce keurmerk

Het keurmerk Fair Produce staat voor eerlijke behandeling van de werknemers. Denk daarbij aan bijvoorbeeld de juiste beloning en goede huisvesting. Daarmee stimuleert het ‘goed werkgeverschap’ in de tuinbouwketen.

Bedrijven in de sector van de champignonteelt werken veel met uitzendkrachten. Daarom heeft Stichting Fair Produce specifieke eisen ontwikkeld waar uitzendbureaus aan moeten voldoen bovenop de verplichte NEN 4400-1 of NEN 4400-2 certificering. De inspectienorm voor uitzendbureaus kunt u hier vinden.

Het keurmerk geldt voor de gehele keten van de champignonteelt. Het kan in de toekomst ook voor andere producten uit de voedingstuinbouw worden aangepast.

Als uw uitzendonderneming het certificaat behaalt, dan wordt uw bedrijf opgenomen in het register van Fair Produce NL. Het certificaat heeft een geldigheid van één jaar.

Inspectie voor het Fair Produce keurmerk? Kies voor Bureau Cicero!

Als u als uitzendbureau het certificaat wilt behalen, dan kunt u dat het beste door Bureau Cicero laten doen. Onze inspecteurs hebben allemaal een achtergrond in het bedrijfsleven. Zij begrijpen wat het inhoudt om gecertificeerd te worden en zijn erop gericht om uw bedrijf verder te helpen. Dat doen zij door voorlichting te geven over de norm en hoe deze in de praktijk toegepast kan worden.

Bureau Cicero is de expert in inspecties rondom arbeid en is thuis in de wereld van de uitzend- en detacheringsbureaus. Wij voeren veel inspecties uit voor de NEN 4400-1 norm en  vergelijkbare toetsingskaders. Daardoor kunnen wij de toetsing voor dit keurmerk deskundig en efficiënt uitvoeren.

Fair Produce

Zie www.fairproduce.nl voor meer informatie.

Informatie en offerte

Wilt u meer weten over de inspectie voor uitzendbureaus? Wij informeren u graag! Neem dan telefonisch contact op via 038 7200821 of via mail: contact@cicero.nl.

Wilt u een offerte ontvangen voor de inspectie voor uw bedrijf, vul dan ons offerteformulier in.