Home / Profiel Chantal Schoonhoven

Chantal Schoonhoven

Inspecteur / Technisch Coördinator

Specialisme: Arbeidsrecht / IKB PSB / NEN+ pluimvee

Happy@Cicero sinds 2016

Over Chantal @ Bureau Cicero

Ik heb voorheen aan de andere kant van het bureau gewerkt en heb de stap naar inspecteur genomen nadat ik mijn rechtenstudie naast mijn werk bij een accountantskantoor had afgerond. Mijn werk als inspecteur is de perfecte functie om mijn kennis van zowel recht als de processen te mogen delen met andere ondernemingen in de flex branche.

Iemand bij een Werving en Selectie bureau wees heeft mij op deze functie gewezen. Hiervoor was ik er niet mee bekend.

Het werk sprak me direct erg aan. Vooral het feit dat je iedere dag een andere klant bezoekt. Ik hou van het contact met de klant. De gesprekken, het overleggen.

Ook dat ik mij goed kan ontwikkelen binnen de organisatie is een van de belangrijkste redenen waarom ik nog steeds met veel plezier bij Cicero werk. Ik mag ondernemingen verder helpen en ze een roadmap met verbeterpunten aanbieden terwijl ik bij continue kan bijscholen op de vakgebieden waar mijn interesse ligt.

Wat is het in je dagelijkse activiteiten wat je echt blij kan maken?

Als Bureau Cicero komen wij niet binnen om afwijkingen te scoren maar juist om de klant vooruit te helpen bij afwijkingen. Niet alleen maar erop wijzen wat er fout is maar ook handreikingen geven hoe zij hun organisatie kunnen verbeteren.

Welke tip zou je iemand (klant) die een inspectie aan het voorbereiden is geven?

Volg de checklist, en nummer de documenten conform de checklist. Zodat het overzichtelijk blijft voor jezelf en de inspecteur

Welke quote van Cicero past het beste bij je?

Als ik bij en klant zit, dan mag ik als inspecteur uiteraard geen advies geven. Wel kan ik uitleg geven over de regels en wetgeving. En wat ik vaak zie is dat door goede informatie een onderneming best zelf in staat is om goede keuzes te maken.

“Nobody can give you wiser advice than yourself.”

Marcus Tullius Cicero

Chantal Schoonhoven

Ik kom graag met je in contact

Wil je eens praten over de mogelijkheden? Of heb vragen over IKB PSB of de NEN+ Pluimvee? Ik spar graag met je. Of link met mij via LinkedIn.

Geschreven door Chantal