Home / Profiel Lisette de Bus
Lisette de Bus, Inspecteur bij Bureau Cicero

Lisette de Bus

Inspecteur

Happy@Cicero sinds 2018

Over Lisette @ Bureau Cicero

Een aantal jaren terug werkte ik als Payrollmanager bij een uitzendbureau in Rotterdam centrum. Die werd NEN 4400-1 gecertificeerd door Bureau Cicero. Toen ervaarde ik dat Bureau Cicero klanten niet enkel helpt aan een certificering, maar ook echt probeerde ons vooruit te helpen. Na een aantal jaar was ik toe aan een nieuwe uitdaging en wilde ik wel eens aan de andere kant van de tafel zitten bij een inspectie.

Ik heb een juridische achtergrond (Rechtsgeleerdheid en Arbeidsrecht). Deze achtergrond en kennis neem ik mee het veld in. De wetgeving omtrent arbeidsrecht wijzigt continue en met mijn achtergrond en ervaring kan ik daar goed mee omgaan. Tevens zorgt deze achtergrond er voor dat ik een kan CAO lezen, interpreteren en uitleggen tijdens een inspectie.

Ik vind het fijne aan Bureau Cicero dat er altijd een goede, vriendelijke en behulpzame sfeer is tussen de inspecteurs. Ondanks dat je je collega’s niet dagelijks ziet op de werkvloer staat iedereen open om je te helpen of om even te sparren.

Lisette de Bus
Heb je wel eens iets bijzonders meegemaakt tijdens een inspectie?

Samen met een collega was ik bij een onderneming. Tijdens de inspectie kregen wij de gehele dag eten voorgeschoteld. Van broodjes tot soep tot aan verschillende soorten gebakjes, koekjes en cakes. Zelfs na meerdere malen aangegeven te hebben dat wij echt voller dan vol zaten, werd er telkens weer wat lekkers neergezet. Aan het einde van de dag kregen wij zelfs allebei een tas vol eten mee naar huis, aangezien zij voor nog veel meer eten hadden geregeld voor tijdens de inspectie.

Welke tip zou je iemand (klant) die een inspectie aan het voorbereiden is geven?

Check onze website voor handige checklists en schroom niet om vragen te stellen tijdens de voorbereidingsfase. Dit zorgt er enkel voor dat je precies weet wat er in het traject voorafgaand aan de inspectie van je verwacht wordt.

Welke quote van Cicero past het beste bij je?

Any man can make mistakes, but only an idiot persists in his error

Marcus Tullius Cicero

Lisette de Bus

Ik kom graag met je in contact

Wil je eens praten over de mogelijkheden? Of heb je een leuk idee om samen te werken? Ik spar graag met je. Of link met mij via LinkedIn.

Geschreven door Lisette