Schijnconstructies aanpakken met Eijgenhuijsen precisievervoer

Marcel Reurink, Eijgenhuisen precisievervoer, kiest voor Paychecked inspectie van Bureau Cicero

‘We moeten samen aan de slag om misstanden als de schijnconstructies in de transportwereld te voorkomen.’

Eijgenhuizen precisievervoer BV bestaat al ruim 110 jaar en beschikt inmiddels over meer dan 100 medewerkers. Ze vervoeren dagelijks kwetsbare apparatuur vanuit drie eigen vestigingen; één in Den Bosch, één in Ruurlo en vanuit het hoofdkantoor in Ruurlo. Eigenhuizen installeert de apparatuur ook op locatie waarbij alles is afgestemd op de behoeften van de klant. Ze zijn al meerdere jaren Paychecked In Transport keurmerkhouder. In dit stuk spreken we met Marcel Reurink welke sinds 1995 werkzaam is binnen het bedrijf en sinds 2010 de titel Managing Director draagt. Daarnaast is hij ook verantwoordelijk voor de sales van het Nederlandse deel van Tenezo; een Europees transport en logistiekbedrijf vaan Eijgenhuijsen aandeelhouder van is.

Waarom zou ik moeten kiezen voor Eijgenhuijsen Precisievervoer bv?

Eijgenhuijsen is gespecialiseerd in het transporteren van kwetsbare apparatuur zoals IT apparatuur, drukperssystem en medische apparatuur in ziekenhuizen. Dit zijn zowel grote machines (tot wel 3.000 kilo) als kleine, zowel nationaal als internationaal. Het specialisme reikt verder dan alleen het vervoer en omvat het gehele traject. Zij ontzorgen klanten op de totale logistiek van apparatenvervoer. Daar hoort het meenemen van verpakkingsmateriaal bijvoorbeeld ook bij, indien dat wenselijk is. In hun magazijnen zijn diverse processen opgezet om de retour genomen goederen te verwerken.

Deze processen geven de mogelijkheid om efficiënter te werken en een deel van de supply chain van de klant over te namen tegen lagere kosten. Dit kan met, of zonder, het (installatie)team van de klant. Hierdoor kan de klant zich focussen op de verkoop van producten en verzorgt Eijgenhuijsen de rest. Dit vraag andere eigenschappen van de chauffeurs, die ook wel chauffeur plus genoemd worden. Deze moeten communicatief vaardig, oplossingsgericht en ook nog eens technisch onderlegd zijn. Eijgenhuijsen heeft een ruim gamma klanten in hun portfolio, van grote wereldspelers met 300 orders per dag, maar ook kleinere met twee of drie per maand. Elke order is van belang.

Waarom is PayChecked voor Eijgenhuijsen zo belangrijk?

Het voorkomt misstanden die in de branche kunnen ontstaan. Iedereen die het keurmerk heeft voldoet aan de richtlijnen en verkleint de verantwoordelijkheid om aansprakelijkheid in de keten. Nederland loopt met dergelijke initiatieven vaak voorop, waaronder met dit keurmerk. Hopelijk wordt dit op termijn een Europees keurmerk met een grotere uitstraling. Eijgenhuijsen wil met PayChecked ook graag een bepaalde status verkrijgen en vind dat belangrijk. Dat is ook een van de redenen waarom zij sinds het begin van de partij zijn. Ze moeten als voorloper nog wel uitleggen waar het keurmerk voor staat en dat doen ze graag om de waarde van PayChecked verder uit te dragen. Ze zien het als een vergelijkbare waarde als een ISO certificering. Het geeft namelijk een bepaalde uitstraling en betrouwbaarheid waardoor klanten voor hen kunnen kiezen in plaats van een bedrijf die dat niet heeft.

Jullie zijn onlangs weer ge-audit voor verlenging. Wat betekent deze audit voor het bedrijf en medewerkers. Waar liepen jullie tegenaan?

Uiteraard zijn de verschillende afdelingen betrokken bij de audits. Zoals de financiële administratie, HR voor de personeelsdossiers, maar ook de afdeling planning voor de coördinatie. We liepen niet echt tegen grote zaken aan tijdens de audit. Er is slechts een klein punt dat we moeten aanpassen. Dit ging over uitbesteden; als wij iets uitbesteden, dat dit dan vervolgens niet weer uitbesteed mag worden. Dat gebeurt ook niet, want wij werken met vaste partners. Dit moet je natuurlijk wel vastleggen. Het is voor ons wel een voordeel dat wij al sinds 1994 ISO 9001 gecertificeerd zijn. Dan is deze certificering niet zo heel erg veel extra werk.

Eijenhuijsen precisievervoer kiest voor Paychecked inspectie van Bureau Cicero

 

PayChecked in Transport is een initiatief van EVO en TLN en wordt beheerd door de onafhankelijke Stichting PayChecked in Transport.

Wilt u ook meer informatie over Paychecked in transport? Of direct een offerte ontvangen? Bekijk dan meer informatie op onze speciale Paychecked pagina.

Lees het volledige artikel op de PayChecked website.

Door: Ria Luitjes
Foto credit: Eijgenhuijsen Precisievervoer BV
Bron: PayChecked

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *