KvK biedt 30 gratis downloads aan via haar app

Kosteloos 30 uittreksels met KvK App

De Kamer van Koophandel (KvK) maakt het mogelijk om 30 uittreksels uit het handelsregister in te zien via de KvK App. Hiermee kunnen per jaar 30 gratis inzages gedaan worden, wat een uitkomst biedt om te voldoen aan het nieuwe normpunt bij het inzetten van ZZP-ers in de NEN 4400-1 norm.

30 Gratis inzages

De Kamer van Koophandel (KvK) maakt het mogelijk om 30 uittreksels uit het handelsregister in te zien via de KvK App handelsregister. Hiermee kunnen per jaar 30 gratis inzages gedaan worden.

Bij de inzages in het handelsregister kan het zowel gaan om eigen de gegevens van de ondernemer als ook om gegevens van andere ondernemingen. Het gratis kunnen inzien van gegevens maakt het laagdrempeliger om te checken of een onderneming daadwerkelijk bestaat en wie bijvoorbeeld bevoegd is om te handelen namens de onderneming.

Wat betekent dit voor de praktijk?

Het is een uitermate handige tool voor het nieuwe normpunt bij het inzetten van ZZP-ers in de SNA NEN 4400-1 norm.

Sinds 1 januari 2019 is in de NEN 4400-1 norm aangepast en dient de ZZP-er bij ondertekening van de modelovereenkomst een KvK aan te leveren die op dat moment niet ouder is dan 3 maanden. Dit geldt ook voor het verlengen van een bestaande opdracht of bij het aannemen van een nieuwe opdracht, waarbij dezelfde ZZP-er door tussenkomst van een andere partij (uitzender, detacheerder, broker) werk aanneemt van een andere eindklant.

Omdat bij iedere nieuwe inzet of het verlengen ervan opnieuw de inhoud van de KvK-inschrijving getoetst dient te worden aan de eisen die de wet DBA stelt mag dit uittreksel niet ouder zijn dan 3 maanden op het moment van ondertekenen van de modelovereenkomst.

Het kosteloos kunnen inzien van (een deel) van de KvK-gegevens kan hierbij een uitkomst zijn.

meer informatie over de app op de site van de KvK.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *