PayOk draagt bij aan juiste verloning arbeidsmigranten

Stichting PayOk biedt een keurmerk dat controleert op de juiste betaling van uitzendkrachten in de hele inhuurketen. Onlangs heeft de stichting een brief gestuurd met daarin een bijdrage aan het aanjaagteam arbeidsmigranten (onder leiding van de heer Roemer). in deze bijdrage wordt een oplossing aangedragen voor meer transparantie

De bijdrage is ook een aanleiding geweest voor flexnieuws om een interview te houden met Ger Jaarsma, voorzitter van de Stichting PayOk die dit keurmerk beheert.

Het PayOk keurmerk is ontstaan vanuit signalen die inspectie-instellingen kregen tijdens controles van uitzendondernemingen. In diverse sectoren, zoals horeca, landbouw, tuinbouw, logistiek, metaal en bouw wordt correcte cao-verloning te makkelijk omzeild. In de genoemde sectoren werken veel arbeidsmigranten. Het PayOk keurmerk stimuleert dat er correct wordt verloond volgens de betreffende cao’s in die sectoren.

De Wet Aanpak Schijnconstructies stelt de opdrachtgever aansprakelijk voor de juiste beloning van iedereen in de arbeidsketen. Bij de keurmerk controles heeft 50% van de aangemelde uitzendorganisaties de verloningsprocessen goed ingericht, 25% dient nog zaken te verbeteren en dat dit ook. De overige 25% van de aangemelde ondernemingen behaalt het keurmerk niet. Bij de helft van de aangemelde ondernemingen, die zich vrijwillig melden, gaat het dus niet goed.

Lees hier het volledige interview met Ger Jaarsma over het PayOk keurmerk.

Wilt u meer weten over het PayOk keurmerk, zodat u er ook zeker van bent dat de juiste CAO lonen betaald worden? Neem dan contact op met ons.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *