Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Uurloonberekening vaak onduidelijk

Uurloonberekening vaak onduidelijk

uurloonberekening

Informatie over de gebruikelijke arbeidsduur conform een cao en het uurloon is van belang voor onder meer de berekening van de inlenersbeloning en voor de handhaving van het wettelijk minimumloon (WML). In de meeste cao´s worden de van toepassing zijnde lonen vermeld per week, per periode van vier weken of per maand. Voor een uurloonberekening moet dan wel heldere informatie voorhanden zijn. Informatie over de gebruikelijke arbeidsduur en hoe aan de hand van beide gegevens (loon en arbeidsduur) het uurloon dient te worden berekend. Met name dat laatste is vaak onduidelijk.

Voor bijvoorbeeld onderstaande bedrijven is het moeilijk vast te stellen of een bedrijf op de juiste wijze het wettelijke WML en/of meerwerkuren uitbetaalt.

Uurloonberekening

Hoe bereken je het uurloon? Het uurloon berekenen doe je door het aantal uren dat je werkt per maand, te delen met het maandsalaris.

Elke maand schrijven wij nieuwe actuele nieuwsitems. Benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen. Wil je graag maandelijks een mail ontvangen met alle actuele nieuwsitems, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht