Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Verklaring Goed Betalingsgedrag automatisch laten opsturen door de Belastingdienst.

Verklaring Goed Betalingsgedrag automatisch laten opsturen door de Belastingdienst.

verklaring goed betalingsgedrag

Indien u een verklaring betalingsgedrag wil ontvangen moet er een schriftelijk verzoek worden ingediend bij uw eigen belastingkantoor. Kies voor een verklaring over btw en loonheffingen in het formulier voor ‘Inlenersaansprakelijkheid’ (standaard)-  heeft u een Fiscale Eenheid voor de btw, dan vraagt u 2 x een verklaring op: 1 x op naam en met het nummer van de Fiscale Eenheid van de btw en 1 x op naam en met het loonheffingen nummer van de werkmaatschappij.

De belastingdienst verklaart de stand van zaken omtrent het betalingsgedrag van u op de dagtekening van de verklaring.

Het meest recente aanvraagformulier vindt u op de website van de Belastingdienst.

Meer info kunt u nalezen in de brochure voor “aansprakelijkheid loonheffingen en btw bij inlening van personeel “, paragraaf 5.1.

Elke maand schrijven wij nieuwe actuele nieuwsitems. Benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen. Wil je graag maandelijks een mail ontvangen met alle actuele nieuwsitems, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

1 Reactie

 1. Wouter Mos
  Wouter Mos

  Waarom kan dit niet via e-mail geregeld worden? Of zelfs automatisch per periode van 3 of 6 maanden. Onze klanten vragen dit per 3 of 6 maanden uit. Zou fijn zijn als dit geautomatiseerd kan verlopen. Dat komt er ook een signaal als er iets niet in orde is.

  Met vriendelijke groet,
  Wouter Mos – Flexpertise

  Beantwoorden

Plaats een bericht