Home / Team / Profiel Ruud Mooi

Ruud Mooi

Inspecteur

Happy@Cicero sinds 2017

Ruud Mooi

Over Ruud Mooi @ Bureau Cicero

In een periode van ongeveer 2 decennia was ik accountant in het midden- en kleinbedrijf. Hiertussen zaten ook een aantal uitzendbureaus. Ik zat dus aan de andere kant van het bureau en kwam de directeur van Bureau Cicero, Patrick, zo tegen.  We zijn samen in gesprek geraakt en toen ik aan wat nieuws toe was maakte ik de overstap en werd inspecteur. In mijn vorige werkt maakte ik meerdere inspectie instellingen mee. De starheid stond mij toen altijd tegen. De professionaliteit, de bereidheid om gebruik te maken van elkaar kennis en de steun die we elkaar geven spreekt me bij Bureau Cicero aan. Dat maakt dat ik me hier nu erg thuis voel omdat we ondernemingen helpen om klaar te zijn voor de toekomst.

Ruud Mooi
Wat is het in je dagelijkse activiteiten wat je echt blij kan maken?

Het spreekt me in mijn werk zeer aan dat ene dag weer totaal anders is dan de andere. De ene dag zit ik aan de keukentafel op het platteland bij de boer, de andere keer bij een grote onderneming waar je 15 bv’s in één keer mag inspecteren. Op pad gaan is wat mij echt motiveert. 

Welke tip zou je iemand (klant) die een inspectie aan het voorbereiden is geven?

Begin ongeveer 3 weken voor de inspectie al met het verzamelen van gegevens. Het krijgen van een verklaring betalingsgedrag duurt alleen al 2 weken voordat je hem ontvangt. Als je samenwerkt met accountants kost dit ook tijd voor ze om alle gegevens te verzamelen. Hoe meer schakels, hoe langer het kan duren voor de gegevens er zijn. Schat dit dus goed in en wees niet te laat. Zorg ook voor één aanspreekpunt voor de inspecteur binnen de onderneming die alle gegevens verzameld en kwalificeert. Zo hou je overzicht en verloopt de inspectie vloeiend. 

Welke quote van Cicero past het beste bij je?

“You will be as much value to others as you have been to yourself”

Marcus Tullius Cicero

Ruud Mooi

Ik kom graag met je in contact

Wil je eens praten over de mogelijkheden? Of wens je uitleg over hoe ik werk? Ik leg het graag uit.

Geschreven door Ruud Mooi