Home / Team / Profiel Sander Nefkens

Sander Nefkens

Inspecteur

Happy@Cicero sinds 2018

Sander Nefkens

Over Sander Nefkens @ Bureau Cicero

In een periode van ongeveer 2 decennia was ik accountant in het midden- en kleinbedrijf. Hiertussen zaten ook een aantal uitzendbureaus. Ik zat dus aan de andere kant van het bureau en kwam zo de directeur van Bureau Cicero, Theo, tegen.  We zijn samen in gesprek geraakt en toen ik aan wat nieuws toe was maakte ik de overstap en werd inspecteur. In mijn vorige werk maakte ik meerdere inspectie instellingen mee. De starheid stond mij toen altijd tegen. De toegankelijkheid van Bureau Cicero en het toekomst gericht meedenken dat ik aantrof sprak me erg aan. Dat maakt dat ik me er nu erg thuis voel omdat we de onderneming helpen om klaar te zijn voor de toekomst.

Sander Nefkens
Wat is het in je dagelijkse activiteiten wat je echt blij kan maken?

Het spreekt me in mijn werk zeer aan dat ene dag weer totaal anders is dan de andere. De ene dag zit ik aan de keukentafel op het platteland bij de boer, de andere keer bij een grote onderneming waar je 15 bv’s in één keer mag inspecteren. Op pad gaan is wat mij echt motiveert. 

Welke tip zou je iemand (klant) die een inspectie aan het voorbereiden is geven?

Begin ongeveer 3 weken voor de inspectie al met het verzamelen van gegevens. Het krijgen van een verklaring betalingsgedrag duurt alleen al 2 weken voordat je hem ontvangt. Als je samenwerkt met accountants kost dit ook tijd voor ze om alle gegevens te verzamelen. Hoe meer schakels, hoe langer het kan duren voor de gegevens er zijn. Schat dit dus goed in en wees niet te laat. Zorg ook voor één aanspreekpunt voor de inspecteur binnen de onderneming die alle gegevens verzameld en kwalificeert. Zo hou je overzicht en verloopt de inspectie vloeiend. 

Welke quote van Cicero past het beste bij je?

“He grew old learning many a fresh lesson every day ”

Marcus Tullius Cicero

Sander Nefkens

Ik kom graag met je in contact

Wil je eens praten over de mogelijkheden? Of ben je op zoek naar de mogelijkheden met betrekking tot Keurmerk Schoon? Ik spar graag met je.

Geschreven door Sander Nefkens