Home / Veelgestelde Vragen

Veelgestelde vragen

 • Is de AVG Garant audit hetzelfde als een DPIAA?

  De AVG Garant audit is niet hetzelfde als een Data Protection Impact Assessment (DPIAA). De DPIAA zet men in voordat een onderneming met risicovolle verwerkingen begint. Via dit assessment brengt de onderneming de risico's in kaart. Ook neemt ze hieruit maatregelen om deze te beperken. De AVG Garant audit kijkt of de instrumenten / maatregelen zijn toegepast en juist zijn geïmplementeerd.

 • Heb ik meer nodig dan AVG Garant om compliancy te garanderen?

  Nee; met een AV G Garant certificering toont u aan dat u aan de AVG voldoet. Er is wel jaarlijks een vervolgcontrole. Lees voor meer informatie onze productpagina over AVG Garant of de website van de registerhouder.

 • Hoe lang duurt een AVG Garant audit?

  ​De duur van een AVG garant audit is 1 tot 2 dagen. Voor de werkelijke audit vragen we al stukken op. Na afloop van de audit bespreekt de auditeur direct de vervolgstappen.

 • Wat is het verschil tussen het SNA Register en de Lijst Aangemelde Organisaties van de SNA?

  Het verschil tussen het SNA register en de lijst van aangemelde ondernemingen zit hem in de inspectie. Na aanmelding heeft de inspectie natuurlijk niet meteen plaatsgevonden. Doet u een aanmelding bij de SNA? Dan komt u voor 3 maanden in de Lijst Aangemelde organisaties. In die periode kunt u een afspraak met ons maken om de inspectie in te plannen. Heeft u vervolgens een positieve uitkomst van de inspectie? dan komt u in het SNA Register! Neem contact met ons op voor meer informatie of om een inspectie in te plannen.

 • Kan een ZZP’er een Perspectiefverklaring krijgen?

  Helaas is het voor ZZP'ers niet mogelijk een Perspectiefverklaring te krijgen. Er is wel een andere regeling waarmee dit na 1 jaar mogelijk is. Kijk hiervoor op deze website.

 • Accepteren alle hypotheekverstrekkers de Perspectiefverklaring?

  Een groot aantal hypotheekverstrekkers accepteren de Perspectiefverklaring. Wilt u een totaaloverzicht zien? Dan kunt  hier terecht op de website van de registerhouder.

 • Wat is een NBBU Audit?

  Wilt u lid van de NBBU worden? Dat kan via een NBBU Audit! Via een eerste audit controleren we of u lid kunt worden. Daarna volgen er periodieke audits die bepalen of u lid kunt blijven. Bekijk ook is onze productpagina voor meer informatie.

  Categorie: Certificering NBBU
 • Wat is een ABU Audit?

  Wilt u lid van de ABU worden? Dat kan via een ABU Audit! Via een Toetredingsaudit controleren we of u lid kunt worden. Daarna volgen er periodieke ABU audits die bepalen of u lid kunt blijven. Bekijk ook is onze productpagina voor meer informatie.

  Categorie: ABU Certificering
 • Wat is het verschil tussen een ABU Audit en een ABU CAO Controle?

  De ABU kent 3 verschillende soorten audits / controles. De eerste is een toetredingsaudit om lid te worden van de ABU. De tweede is de periodieke ABU audits die volgt ná toetreding. De vierde is een aanvullende audit. Dit is een extra audit die nodig is als er uit de eerder genoemde audits non-conformiteiten komen.

  Los van het lidmaatschap is er de ABU CAO controle. Deze controle kan ook van toepassing zijn op niet leden. Deze noemen we de ABU-volgers. Tijdens deze controles

  Categorie: ABU Certificering
 • Wanneer heb ik de NEN+ nodig?

  NEN+ inspecties zijn gericht op flexwerkers in de Pluimveeverwerkende Industrie. Zendt uw organisatie flexwerkers uit in deze branche? Dan is de NEN+ van toepassing voor u! Bekijk voor meer informatie ook de productpagina of de website van de initiatiefnemer van de Pluimvee CAO.

  Categorie: Certificering NEN+
 • Hoe vaak vindt een NEN+ inspectie plaats?

  De NEN+ is een inspectie die we 2-jaarlijks uitvoeren. Bekijk voor meer informatie ook de productpagina of de website van de initiatiefnemer van de Pluimvee CAO.

  Categorie: Certificering NEN+
 • Is NEN certificering verplicht bij OSB Keuring?

  Ja, NEN certificering is verplicht bij een OSB Keuring. Schoonmakend Nederland is de registerhouder van het OSB Keurmerk. In de vastgestelde normen is één van de eisen dat u NEN certificering heeft.

  Categorie: Certificering OSB

Een andere vraag stellen?