Home / Werken bij | Inspecteurs

Werken bij | Inspecteurs

Werken bij inspecteurs

Ons team van inspecteurs bestaan uit gedreven, autonome en integere inspecteurs.

Onze inspecteurs inspecteren ondernemingen die graag willen opgaan voor één van onze keurmerken.

Vaak begin je de dag met een gesprek met de auditee over hoe het met de onderneming gaat en wat de belangrijke dingen van dit moment zijn.

Daarna bespreek je wat voor de inspectie allemaal gaat doen en hoe de afwerking van de inspectie verder gaat. Als de klant zich goed heeft voorbereid dan kan je snel starten. Als de klant zich minder goed heeft voorbereid dan bespreek je welke informatie er nog moet komen en wanneer, zodat er een heldere planning is waar iedereen zich aan kan houden.

Jij zet ondertussen, als dat van pas komt, een steekproef uit. Een inspectie is meestal intensief, er moet veel informatie verzameld worden, doorgenomen en beoordeeld worden.

Als er problemen zijn bij de beoordeling van de documentatie of er wordt  iets niet begrepen in de wet- en regelgeving waarop we controleren dan bespreken we dat. Zo ontstaat een leerproces. En aan het einde van de dag ligt er een conclusie.

Voor de klant is een inspectie altijd een beetje examen doen. Voor ons is de opgave om, waar zinvol, verbeteringen te initiëren. Dat is voor iedereen leuker dan fouten afstraffen.

Wat maakt het werken als inspecteur bij Bureau Cicero zo leuk?

De zelfstandigheid in de functie is iets wat men als prettig ervaart. Als inspecteur bij Bureau Cicero beheer je namelijk je eigen agenda. En hoe je je agenda invult is helemaal aan jou!

Daarnaast kom je bij veel verschillende ondernemingen over de vloer. Elk bedrijf heeft zo zijn eigen verhaal, dat maakt het interessant en maakt elke inspectie ook weer anders.

Die afwisseling tussen de ondernemingen en de verschillende inspecties die we uitvoeren bij Bureau Cicero maakt het werk leuk. Het doel van ons werk is om de klant vooruit te helpen, en dat doen we met plezier!

Hoe zijn je collega’s binnen Bureau Cicero?

Ondanks dat je veel zelfstandig werkt, sta je er bij Bureau Cicero nooit alleen voor. Er is een coach waar je op terug kan vallen en je collega’s zijn altijd bereid om je met raad en daad bij te staan. Ook zijn ze wel in voor wat gezelligheid en kan je ze altijd even bellen voor een klein praatje.

Lijkt het jou leuk om iedere week meerdere ondernemingen vooruit te helpen? Stuur dan je CV en sollicitatiebrief in.