Home / Veelgestelde Vragen/Perspectiefverklaring

Veelgestelde vragen (Perspectiefverklaring)

 • Kan een ZZP’er een Perspectiefverklaring krijgen?

  Helaas is het voor ZZP'ers niet mogelijk een Perspectiefverklaring te krijgen. Er is wel een andere regeling waarmee dit na 1 jaar mogelijk is. Kijk hiervoor op deze website.

 • Accepteren alle hypotheekverstrekkers de Perspectiefverklaring?

  Een groot aantal hypotheekverstrekkers accepteren de Perspectiefverklaring. Wilt u een totaaloverzicht zien? Dan kunt  hier terecht op de website van de registerhouder.

 • Wat is de Perspectiefverklaring?

  In ons land hebben steeds meer werknemers flexwerk. Ruim de helft van de werkenden heeft geen vast contract. Zonder vast contract is het steeds lastiger om een hypotheek te krijgen. Daarom is een Perspectiefverklaring een uitkomst voor de flexwerker. Dit maakt alles namelijk veel makkelijker.

  De Perspectiefverklaring analyseert de arbeidsmarktpositie van de aanvrager en bekijkt zo de toekomstmogelijkheden van de flexwerker. Ook hechten Hypotheekverstrekkers grote waarde aan het oordeel van uitzendbureaus over de inzetbaarheid van de flexkracht. Denk hierbij o.a. aan de kennis die ze hebben over het cv, de werkervaring en de referenties. De flexkracht moet minimaal een jaar via hetzelfde uitzendbureau werken om een Perspectiefverklaring te kunnen krijgen.

 • Hoe vaak vindt de inspectie voor de Perspectiefverklaring plaats?

  De eerste inspectie voeren wij uit na het uitvoeren van minimaal 2 aanvragen (waarvan minimaal 1 echte aanvraag) én een beoordeling door de Perspectief Taxateur. De perspectief-verklaring wordt opgesteld door de Perspectief Taxateur zonder ondertekening. Als inspectie-instelling kunnen wij de eerste inspectie niet vaststellen of de perspectief-verklaring conform alle normen is. Dit omdat deze nog niet uitgegeven kunnen worden. Er zal dus na onze inspectie sowieso een afwijking te zien zijn hierdoor. Deze afwijking beschouwen we als voldoende hersteld als aan alle overige normen voldoet en de perspectiefverklaringen alleen niet zijn ondertekend door de Perspectief Taxateur. Na de eerste inspectie zal binnen 1 jaar een vervolginspectie zijn. Na deze vervolginspectie zal er elke 2 jaar een inspectie zijn.

  Kijk voor meer informatie op de productpagina. U kunt ook de website van de Registerhouder bekijken.

Een andere vraag stellen?


  Schrijf u in voor de nieuwsbrief