Home / Certificering / WTTA – pré inspectie

WTTA – pré inspectie

Bent u klant van Bureau Cicero en reeds in het bezit van het SNA keurmerk. Of maakt u voor het SNA keurmerk gebruik van een andere inspectie – instelling dan kunt u bij Bureau Cicero terecht voor een pré inspectie op het normenkader welke van toepassing is in het nieuwe toelatingsstelsel.

De WTTA norm

De Wet toelating terbeschikkingstelling van arbeidskrachten (WTTA) norm stelt eisen aan in Nederland gevestigde uitleners. De norm focust op een correcte afdracht van belastingen en sociale premies. Daarnaast kijkt de norm of (buitenlandse) medewerkers in Nederland mogen werken en ook betaald krijgen waar zij uit hoofde van de CAO of inlenersbeloning recht op hebben. Ook wordt beoordeeld of er een procedure is voor het creëren van gelijke kansen bij werving en selectie en of de arbeidskracht wordt geïnformeerd over aanwezige veiligheidsrisico’s op de werkplek.
Huisvesting waar arbeidsmigranten worden gehuisvest dient te zijn gecertificeerd voor het SNF keurmerk.

De norm wordt in het toelatingsstelsel een verplicht onderdeel. Zonder toelating van de minister mag een uitlener straks geen arbeidskrachten meer ter beschikking stellen.

Klik hier voor de gepubliceerde normen Wet toelating terbeschikkingstelling van arbeidskrachten in de internetconsultatie door het ministerie.

WTTA Pré inspectie? Kies dan voor Bureau Cicero!

Wilt u uw bedrijf laten inspecteren? Dan kunt u dat het beste laten doen door Bureau Cicero. Onze inspecteurs hebben allemaal een achtergrond in het bedrijfsleven. Daarom begrijpen ze wat het inhoudt om gecertificeerd te worden en zijn erop gericht om uw bedrijf verder te helpen. Dat doen zij door voorlichting te geven over de norm en hoe deze in de praktijk toegepast kan worden. Ook proberen we samen met u een inspectie effectief uit te voeren door deze bijvoorbeeld te combineren met uw bestaande SNA keurmerk.

Wat doet Bureau Cicero bij een inspectie?

Na een gedegen voorbereiding door u en door de inspecteur, voert de inspecteur de controle bij uw bedrijf uit. Doordat u van tevoren al veel gegevens heeft verzameld, is er voldoende tijd om te spreken over het toepassen van de norm. En hoe dat eventueel verbeterd kan worden.

Bij de WTTA pré inspectie controleert de inspecteur onder andere:

  • De juridische vorm van uw onderneming;
  • De personeelsadministratie: ID-bewijzen, buitenlandse werknemers, arbeidsovereenkomsten, personeelsmutaties;
  • Uren- en verlofregistratie;
  • Loonadministratie;
  • Aangifte administratie;
  • Financiële administratie: tijdige en juiste afdracht loonheffingen en omzetbelasting;
  • Eisen omtrent Ingeleende arbeidskrachten;
  • Of het juiste loon wordt betaald;
  • Of u een procedure heeft voor gelijke kansen bij werving en selectie;
  • Of u arbeidsmigranten gecertificeerde huisvesting aanbied.

Ten slotte ziet u in onze checklist WTTA (pré) inspectie een volledig overzicht van waarop wij controleren tijdens de inspectie.

WTTA pré inspectie processtroom

Stap 1: Offerte aanvragen

U vraagt de snelle offerte op maat aan.

Stap 2: Akkoord op offerte

Bureau Cicero ontvangt van u een akkoord op de offerte.

Stap 3: Ontvangst voorbereidende documenten en checklist

U ontvangt van Bureau Cicero een mail met voorbereidende documenten en checklist. Wilt u deze checklist nu al inzien?
Download deze dan hier

Stap 4: Datum inspectie inplannen

Samen met de inspecteur plant u een inspectiedatum in. De inspecteur gaat samen met u bekijken of we het onderzoek gelijktijdig met uw bestaande SNA keurmerk inspectie kunnen uitvoeren. In dit eerste gesprek kunt u eventuele vragen ook alvast bij de inspecteur neerleggen. Gebruik de tijd tussen het maken van de afspraak en de daadwerkelijke afspraak om een goede voorbereiding te doen.

Stap 5: Inspectie

De daadwerkelijke inspectie vindt plaats. Een goede voorbereiding voorkomt extra tijd bij de inspectie.

Stap 6: Ontvangst beoordelingscertificaat

U ontvangt het beoordelingscertificaat van ons.

U bent klaar voor de WTTA

Uw weet nu of u klaar bent voor het toelatingsstelsel. In het ergste geval heeft u een huiswerklijst met verbetervoorstellen waarmee u uw voordeel kunt doen.

Informatie en offerte

Wilt u meer weten over de WTTA (Wet toelating terbeschikkingstelling van arbeidskrachten) pré inspectie? Wij informeren u graag! Neem dan telefonisch contact op met Bureau Cicero via 038 7200821 of via mail: contact@cicero.nl.

Wilt u een offerte ontvangen voor de inspectie voor uw bedrijf van Bureau Cicero, vul dan hieronder het offerteformulier in.