Home / Certificering / Perspectiefverklaring

Perspectiefverklaring

Als uitzendbureau heeft u het beste voor met uw uitzendkrachten. U biedt hen een behoorlijke baanzekerheid. Toch is het voor uitzendkrachten vaak nog lastig om een hypotheek af te sluiten. Met de perspectiefverklaring wordt het kopen van een huis gemakkelijker voor een flexkracht. Als u zich laat opnemen in het Register Perspectiefverklaring, mag u de verklaring uitgeven en geeft u uw uitzendkrachten de kans op een eigen huis! Laat u inspecteren door Bureau Cicero voor opname in het register.

De perspectiefverklaring

De verklaring is in 2013 ontstaan. De verklaring is voor flexwerkers met in principe voldoende perspectief op de arbeidsmarkt om een huis te kopen. Na een jaar voor een uitzendorganisatie te hebben gewerkt, kunnen zij al een verklaring verkrijgen. Met dit document kan een flexwerker een hypotheek aanvragen.

De Stichting Perspectiefverklaring beheert de normenset voor de verklaring. De stichting is verantwoordelijk voor de inhoud van de normenset en werkt samen met Bureau Cicero als onafhankelijke inspectie-instelling voor het laten inspecteren van de uitzendondernemingen die willen worden opgenomen in het Register Perspectiefverklaring.

Om als uitzendbureau een perspectiefverklaring uit te mogen geven, moet u voldoen aan een aantal eisen. Ook zijn er eisen aan de persoon die de verklaring afgeeft (de zogenaamde Perspectief Taxateur) en aan de werkwijze. Al deze eisen zijn nodig om de hypotheekverstrekkers de zekerheid te geven dat er zorgvuldig is gehandeld bij de uitgifte van de verklaring. Alleen geregistreerde uitzendondernemingen mogen een perspectiefverklaring verstrekken.

Voor meer informatie, bezoek de website van de Stichting Perspectiefverklaring.

Perspectiefverklaring

Wat doet Bureau Cicero?

Als u als uitzendbureau de perspectiefverklaring wilt uitgeven, dan kunt u zich het beste door Bureau Cicero laten inspecteren. Onze inspecteurs hebben allemaal een achtergrond in het bedrijfsleven. Zij begrijpen wat het inhoudt om gecertificeerd te worden en zijn erop gericht om uw bedrijf verder te helpen. Dat doen zij door voorlichting te geven over de norm en hoe deze in de praktijk toegepast kan worden.

Onze inspecteur controleert gegevens en procedures van uw onderneming. Op basis daarvan wordt bepaald of uw onderneming voldoet aan de eisen van de norm. Als uw onderneming voldoet aan de norm, ontvangt u de beoordelingsbrief en wordt u opgenomen in het register.

Informatie en offerte

Wilt u meer weten over de inspectie voor opname in het Register Perspectiefverklaring? Wij informeren u graag! Neem dan telefonisch contact op via 038 7200821 of via mail: contact@cicero.nl.

Wilt u een offerte ontvangen voor de inspectie voor uw bedrijf, vul dan ons offerteformulier in.