Home / Certificering / Keurmerk Schoon – Schoonmakend Nederland

Keurmerk Schoon – Schoonmakend Nederland

U bent verantwoordelijk voor een schoonmaakbedrijf dat is aangesloten bij Schoonmakend Nederland of dat zich wil aansluiten. Dan moet u voldoen aan de normen die in het keurmerk beschreven zijn. Toon aan dat u voldoet aan de vereisten door middel van een inspectie door Bureau Cicero.

Over het Keurmerk Schoon

Het Keurmerk Schoon staat voor een schoonmaak- of glazenwassersbedrijf waarbij de dienstverlening, het personeel en de administratie op orde zijn.

Het keurmerk bestaat uit drie onderdelen:

 1. NEN 4400-1 (SNA keurmerk)
  Met het SNA keurmerk tonen uitzenders en (onder)aannemers van werk aan dat zij voldoen aan de administratieve eisen van de NEN 4400-1. Bureau Cicero voert NEN 4400-1 inspecties uit voor diverse organisaties.
 2. Code Verantwoordelijk Marktgedrag
  De Code Verantwoordelijk Marktgedrag bestaat uit verschillende deelcodes: goed werkgeverschap, goed opdrachtnemerschap en indien relevant goed opdrachtgeverschap. Bureau Cicero controleert de naleving van de verschillende aspecten van de code aan de hand van de door u opgestelde zelfverklaring.
 3. Schoonmaakspecifieke eisen

De Schoonmakend Nederland lidmaatschapseisen hebben onder meer betrekking op:

 • de correcte toepassing van de CAO;
 • relevante verzekeringen;
 • communicatie met de opdrachtgevers;
 • het kwaliteitsmeetsysteem;
 • kennis en opleidingseisen;
 • de instructieprocedure voor nieuwe schoonmaakmedewerkers;
 • payrolling.

Voor specialistische bedrijven is er een aanvulling: het Keurmerk Schoon Glas en Gevel. Een lidbedrijf met dit keurmerk voldoet aan de eisen. Daarnaast ook aan specifieke eisen op het gebied van glas- en gevelreiniging.

Voor een compleet overzicht van de eisen die gesteld worden zie de website van Keurmerk Schoon.

Keurmerk Schoon

Inspectie voor het Keurmerk Schoon? Kies voor Cicero

Als u uw bedrijf wilt laten inspecteren voor het Keurmerk Schoon, dan kunt u dat het beste laten doen door Bureau Cicero. Onze inspecteurs hebben allemaal een achtergrond in het bedrijfsleven. Zij begrijpen wat het inhoudt om gecertificeerd te worden en zijn erop gericht om uw bedrijf verder te helpen. Dat doen zij door voorlichting te geven over de norm en hoe deze in de praktijk toegepast kan worden.

Bureau Cicero biedt u als Schoonmakend Nederland lid één loket voor al uw wensen of vragen op het gebied van inspecties. Onze inspecteurs kennen de schoonmaakbranche en beantwoorden graag al uw vragen, relevante wet- en regelgeving en risico’s. Als uw bedrijf al beschikt over een NEN 4400-1 certificaat, toetsen wij alleen op de andere keurmerkonderdelen.

Informatie en offerte

Wilt u meer weten over deze inspectie? Wij informeren u graag! Neem dan telefonisch contact op via 038 7200821 of neem contact met ons op via het mailadres contact@cicero.nl.

Wilt u een offerte ontvangen voor de inspectie voor uw bedrijf, vul dan ons offerteformulier in.