Home / Certificering / PayChecked in transport

PayChecked in transport

Bent u transportondernemer? Betaal het juiste loon volgens de CAO. Zorg dat u zich houdt aan de regels van de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS) en toon dat ook aan: behaal het keurmerk PayChecked in Transport bij Bureau Cicero!

PayChecked in Transport keurmerk maakt transportondernemers WAS-proof

Met het PayChecked keurmerk beheerst u efficiënt uw risico’s op ketenaansprakelijkheid voor het loon, zodat u voldoet aan de eisen van de WAS (Wet Aanpak Schijnconstructies). U kunt er op vertrouwen dat wij dat net zo belangrijk vinden als u!

De wetgever wil er zeker van zijn dat u, en uw charters, het juiste loon betalen. Daarom is de Wet Aanpak  Schijnconstructies (WAS) in het leven geroepen. Het keurmerk vrijwaart u en uw opdrachtgevers zo goed mogelijk van eventuele loonvorderingen als gevolg van die aansprakelijkheid. Daarnaast voorkomt het keurmerk extra administratieve lasten in de bedrijfsketen. Daarom is Paychecked hét instrument om op een efficiënte  en eenvoudige wijze aan te tonen dat uw logistieke keten voldoet aan de eisen die gesteld worden in de Wet Aanpak Schijnconstructies.

PayChecked in Transport

Met het keurmerk PayChecked voldoet u aan het onderdeel CAO-controle van het keurmerk Transport en Logistiek.

Een deskundige en efficiënte audit door Bureau Cicero

Als inspectie-instelling is Bureau Cicero gespecialiseerd in de controle op verplichtingen uit arbeid. Vanuit deze expertise hebben wij meegewerkt aan dit keurmerk. Met onze kennis en een goede voorbereiding van uw kant zorgen wij ervoor dat wij in slechts een halve dag de audit bij uw organisatie kunnen uitvoeren. Daarom hebben wij een heldere checklist  en ander materiaal klaarliggen om u te ondersteunen.

Download hier onze PayChecked-folder.

PayChecked in 1 minuut

In 6 stappen gecertificeerd

Stap 1: Offerte aanvragen

U vraagt een offerte aan bij Bureau Cicero. Dan ontvangt u de offerte en indien u akkoord bent met deze offerte stuurt u een getekende overeenkomst retour. Hiermee bevestigt u dat wij de door u gekozen inspecterende instelling zijn als u geïnspecteerd wil worden op de PayChecked in Transport norm.

Stap 2: Aanmelding Stichting PayChecked

U meldt uw onderneming aan bij Stichting PayChecked omdat u vermeld wilt worden in het PayChecked register. Dit kan digitaal, geef bij ‘inspectie instelling’ aan dat u geïnspecteerd wilt worden door Bureau Cicero.

Stap 3: Afspraak maken

Een inspecteur neemt contact met u op voor het maken van een afspraak. Ook ontvangt u een checklist ter voorbereiding op de inspectie. Omdat de voorbereiding op de inspectie erg belangrijk is voor een goed verloop van de inspectie plannen wij onze inspecties 4-6 weken vooruit. Dat betekent dat wanneer de inspecteur belt er over het algemeen een afspraak gemaakt kan worden voor over 4-6 weken. Dit geeft u de gelegenheid om de inspectie goed voor te bereiden en eventueel in aanloop naar de inspectie nog vragen te stellen aan de inspecteur.

Stap 1 tot 3 duurt gemiddeld 1-2 weken (dit is ook afhankelijk van hoe snel u de overeenkomst retour stuurt zodat wij samen met u een inspectiedatum kunnen inplannen)

Stap 4: Inspectie zelf

De dag van de inspectie. De inspecteur voert de inspectie uit (op locatie of op afstand in verband met de Corona maatregelen). Afhankelijk van de activiteiten die binnen uw onderneming van toepassing zijn (verloning eigen personeel, zzp-ers, ondervervoerders, werknemers van een uitzendbureau) duurt de inspectie minimaal een halve dag. Dit is mede afhankelijk van de voorbereiding en hoe snel eventuele aanvullende stukken aangeleverd kunnen worden.

Aan het eind van de inspectie maakt de inspecteur een rapport op.

Stap 5: Interne controle

Dit rapport wordt intern beoordeeld door een tweede inspecteur. Nadat deze 2e inspecteur het rapport akkoord bevonden heeft wordt het rapport door onze administratie verstuurd naar u en naar de Stichting PayChecked.

Stap 6: Verwerking rapport

Stichting PayChecked verwerkt het rapport en u wordt vermeld in het register.

Stap 5 en 6 duurt gemiddeld 1-3 weken

Zoals u kunt lezen zijn er meerdere stappen nodig die elk een doorlooptijd hebben. Uitgaande van hetgeen hierboven geschetst is duurt het minimaal 6 weken en maximaal 11 weken. Onze ervaring is dat het gemiddelde op ongeveer 8 weken ligt.

Meer informatie over Paychecked in Transport?

Wilt u meer weten over de deze certificering? Dan informeren wij u graag!
Vul hieronder het formulier in en ontvang een vrijblijvende offerte!

Of neem telefonisch contact op met Bureau Cicero via 038 7200821 of via mail: contact@cicero.nl.