Home / Certificering / Speciale opdrachten

Speciale opdrachten

Bureau Cicero heeft uitgebreide ervaring met inspectie normen die te maken hebben met arbeid. Wij doen duizenden inspecties per jaar bij zowel beursgenoteerde ondernemingen als starters. Met onze expertise op het gebied van sociale wet- en regelgeving, fiscaliteit en arbeidsrecht zijn wij uw ideale partner voor onderzoeken op dit gebied. Bijvoorbeeld bij juiste pensioen toepassing, cao toepassing bij opdrachtnemers en fusie en overname trajecten van ondernemingen. die een grote exposure hebben op (flexibele) arbeid.

“We hebben graag alle risico’s ‘arbeid’ in beeld, zodat we die vanaf de eerste dag kunnen beheersen. We willen dat al onze medewerkers, ook in de flexibele schil, met plezier bij ons werken. Dan kunnen we ongestoord verder bouwen aan onze marktpositie.”

Risico

Ieder bedrijf die veel te maken heeft met ‘arbeid’, weet hoe complex de wet- en regelgeving is. Fouten hierin zijn kostbaar. Ze kunnen leiden tot boetes en naheffingen en medewerkers kunnen gedemotiveerd raken als het hun recht betreft.
Bij fusie en overname trajecten van ondernemingen bestaat de kans dat er dan snel te veel betaald wordt en te beheersen risico’s te laat worden onderkend.

Opdrachtgevers laten onderzoek doen bij hun opdrachtnemers als ze bijvoorbeeld aangesproken worden door vakbonden in het kader van de juridische ketenaansprakelijkheid voor het loon.

Werkwijze

Op basis van een intakegesprek met de opdrachtgever wordt een plan van aanpak gemaakt. Het onderzoek bestaat uit een algemeen deel, de “pasfoto”, daaronder valt het inventariseren en beoordelen van relevante processen en procedures. Daarna voeren we lijncontroles van personeelsdossiers uit op basis van steekproeven. De omvang van het onderzoek is afhankelijk van het risicoprofiel van het te onderzoeken object. Bij een due diligence doen we dit in samenspraak met beide partijen. Naast deskundigheid is transparantie en onpartijdigheid van belang.

Kosten

Een speciale opdracht is op maat gemaakt, daarom komen wij graag met u in contact voor een offerte op maat.

Referenties

Bij interesse brengen wij u graag in contact met bedrijven die u zijn voorgegaan.

Informatie en offerte

Wilt u meer weten? Wij informeren u graag! Neem dan telefonisch contact op via 038 7200821 of via mail: contact@cicero.nl.