Home / Klantverhaal / Jongeneel Transport als eerste PayChecked gecertificeerd

Jongeneel Transport als eerste PayChecked gecertificeerd

Jongeneel Transport en Bureau Cicero

Jongeneel Transport als eerste gecertificeerd voor het keurmerk PayChecked in Transport

Jongeneel Transport heeft als eerste transportbedrijf het keurmerk PayChecked in Transport behaald. Het bedrijf toont hiermee aan dat het personeel het juiste loon krijgt uitbetaalt.

Voor Bureau Cicero was dit de eerste audit voor het keurmerk PayChecked in Transport. Jongeneel kreeg een controle op beheersmaatregelen in relatie tot ketenaansprakelijkheid op loonvorderingen (o.a. klachtenprocedure, loonadministratie, contracten met charters, cao beroepsgoederenvervoer). In de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS) is per 01-07-2015 de ketenaansprakelijkheid voor het cao-loon geregeld. Ook het beroepsgoederenvervoer is onder deze wet gebracht.

Een werknemer die niet wordt betaald conform de cao, kan een loonvordering instellen bij zijn werkgever maar ook bij diens opdrachtgever. Door het inschakelen van een vervoerder met het keurmerk PayChecked in Transport kan een opdrachtgever ervan uitgaan dat de vervoerder het personeel het juiste loon betaalt.
Inmiddels hebben ruim twintig ondernemingen zich aangemeld voor de audit. PayChecked in Transport is een initiatief van EVO en TLN. Het beheer ligt bij de onafhankelijke Stichting PayChecked in Transport. Klik hier voor meer informatie over het keurmerk.