Veelgestelde vragen (AVG Garant)

 • Is de AVG Garant audit hetzelfde als een DPIAA?

  De AVG Garant audit is niet hetzelfde als een Data Protection Impact Assessment (DPIAA). De DPIAA zet men in voordat een onderneming met risicovolle verwerkingen begint. Via dit assessment brengt de onderneming de risico's in kaart. Ook neemt ze hieruit maatregelen om deze te beperken. De AVG Garant audit kijkt of de instrumenten / maatregelen zijn toegepast en juist zijn geïmplementeerd.

 • Heb ik meer nodig dan AVG Garant om compliancy te garanderen?

  Nee; met een AV G Garant certificering toont u aan dat u aan de AVG voldoet. Er is wel jaarlijks een vervolgcontrole. Lees voor meer informatie onze productpagina over AVG Garant of de website van de registerhouder.

 • Hoe lang duurt een AVG Garant audit?

  ​De duur van een AVG garant audit is 1 tot 2 dagen. Voor de werkelijke audit vragen we al stukken op. Na afloop van de audit bespreekt de auditeur direct de vervolgstappen.

 • Welke voorbereiding is nodig voor de AVG Garant audit?

  De AVG Garant audit heeft voorbereiding nodig. De audit is er namelijk op gericht dat de AVG geïmplementeerd is door de onderneming. Mocht u tijdens de audit niet voldoen dan ontvangt u een uitgebreide rapportage. Deze geeft handvaten mee aan de slag te gaan voor een nieuwe audit. Kijk voor meer informatie op onze productpagina of de website van onze registerhouder.

 • Wat is AVG Garant?

  AVG Garant toetst of het beheer van persoonsgegevens voldoet aan de AVG. Ook wordt er gekeken naar de inrichting van de processen binnen organisaties. Hierbij gaat het dan specifiek om de werking van de processen in het licht van AVG Compliancy. Kijk voor meer informatie op onze productpagina of de website van onze registerhouder.

Een andere vraag stellen?


  Schrijf u in voor de nieuwsbrief