Home / Academy / WEBINAR 8 september | De toekomst van (Europees) flexwerk

WEBINAR 8 september | De toekomst van (Europees) flexwerk

Webinar 8 september - de toekomst van flex
de toekomst van flex

Inmiddels is de herziene detacheringsrichtlijn in werking getreden. De uitgewerkte technische beleidsvarianten voor de verdere invulling van het advies van de Commissie Regulering met de Tweede Kamer (gepubliceerd door de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW)) zijn gepubliceerd.

Op dinsdag 8 september om 15.30 uur organiseren wij een live Webinar met Hendarin Mouselli en Patrick Tom om u in 1 uur een volledige update te geven.

Wat verbindt het één nou met het ander? Wat zullen de consequenties zijn op korte termijn? En voor de lange termijn? Hoe kun je als inlener van flexibele arbeid je risico’s tot een minimum beperken en wat zijn daarbij de mogelijkheden als uitlener van flexibele arbeid? Hoe ziet de toekomst van (Europees) flexwerk eruit?

Op al deze vragen wordt antwoord gegeven tijdens het live Webinar op de tweede dinsdag van september:  De toekomst van (Europees) flexwerk

De sprekers
Patrick Tom
Patrick Tom

Directeur van Bureau Cicero, een inspectie instelling gespecialiseerd op controles op wet-en regelgeving rondom arbeid. Met meer dan 4000 inspecties binnen de flex markt heeft Bureau Cicero zich volledig gericht op het vooruit helpen van ondernemers in flex. Patricks heeft jarenlange ervaring als accountant, inspecteur en is mede ontwikkelaar van o.a. WAS-compliance normen zoals Pay-OK en PayChecked in Transport. Hij weet op zeer praktische wijze de risico´s van ondernemingen te duiden. Door zijn intrinsieke motivatie om de ondernemer vooruit te helpen weet hij door de keten van aansprakelijkheid te kijken en  risico’s in te schatten

Patrick legt tijdens deze live Webinar de veranderingen én de daarbij behorende consequenties van de herziene detacheringsrichtlijn haarfijn uit. De voor- en nadelen van de wijzigingen zullen met een aantal business cases worden besproken. Uiteraard zullen de praktijk ervaringen rijkelijk de revue passeren.

Hendarin Mouselli
Hendarin Mouselli

Medeoprichter van VRF Advocaten, het eerste advocatenkantoor in Nederland dat uitsluitend actief in de flexmarkt. Ze luistert, volgt en bedenkt elke mogelijk route naar juridische oplossingen. Die zet ze in voor haar cliënten, stuk voor stuk ondernemingen die actief zijn in flexwerk. Zowel aan de inlenende als uitlenende kant. De betrokkenheid in meedenken met de cliënt, creatief met zijn problemen omgaan en een andere, nieuwe kijk hebben op belangrijke onderwerpen rondom flexwerk. Die deelt Hendarin graag. Ze is veelgevraagd spreker, organiseert bijeenkomsten en publiceert in online en offline media

Hendarin bespreekt de belangrijkste en meest opvallende punten uit het 153 pagina tellende technische beleidsvarianten rapport voor de verdere invulling van het advies van Commissie Borstlap uitlichten. Een document wat aan de vooravond staat van nieuwe arbeid wet-en regelgeving. Veel van de voorgestelde beleidsvarianten zullen een zeer grote impact hebben op de manier waarop flex ondernemers kunnen opereren. En uiteraard zal de vraag gesteld worden, of het mogelijk is dat deze beleidsvarianten volledig, dan wel deels tot uitvoer gebracht worden.

Discussie

Naar aanleiding van de update op beide onderwerpen starten Hendarin en Patrick een discussie over de toekomst van flex in Nederland en Europa. We gaan dieper in op de invloed van de Nederlandse regelingen op zowel de nationale arbeidsmarkt als de Europese.

Interactief

Tijdens de webinar zal er de mogelijkheid zijn om interactief mee te doen, door vragen of stellingen te deponeren in het daarvoor geopende forum.

Na afloop van de webinar zijn de vragen en de presentaties beschikbaar voor de deelnemers. Daarnaast sturen we een uitgebreid verslag van de webinar.

Kosten

De kosten voor deelname zijn €50,- exclusief BTW

Er is beperkte deelname mogelijk.

Inschrijving is mogelijk tot en met maandag 7 september

Elke maand schrijven wij actuele nieuwsartikelen. Bent u benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier onze nieuwsartikelen. Wilt u graag onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht