Home / Blogs, Specials en Opinie / BLOG: Hoe financiert men een uitzendbureau en is G omzet ook mee te financieren?

BLOG: Hoe financiert men een uitzendbureau en is G omzet ook mee te financieren?

financieren uitzendbureau

Financieren van een uitzendbureau? Hoe doet men dat? Als u op zoek gaat naar financiering voor uw uitzend- of detacheringsbureau heeft u meerdere opties. De meest voor de hand liggende financiering is toch wel een lening via de bank. Echter is dit ook gelijk een lastige vorm van financiering om af te sluiten. Een bank heeft veel eisen waar u aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor een financiering. Een bank zegt tegenwoordig in de praktijk gewoon nee. Daarnaast is de doorlooptijd om een financiering bij de bank rond te krijgen erg lang.

Op het moment dat u niet in aanmerking komt voor een rekening courant bij de bank moet u op zoek gaan naar alternatieve vormen van financiering. Alternatieve financiering vindt u in vele verschillende vormen. Denk hierbij aan factoring, cashflow financiering en rekening courant op basis van de debiteurstand.

Factoring

Factoring is een vorm van alternatieve financiering. Door gebruik te maken van factoring krijg u facturen direct uitbetaald. Hierdoor hoef u niet te wachten op de betalingstermijn van uw opdrachtgever(s), maar heeft u direct beschikking over de liquiditeiten van de factuurbedragen, waardoor uw uitzendkrachten wekelijks kunnen worden betaald.

Wat veel uitzendorganisaties niet weten is dat er veel verschillende vormen van factoring bestaan. Ongeveer 90% van de uitzendbureaus die gebruik maken van factoring betalen te veel of hebben het niet optimaal ingeregeld. Het gevolg is dat er te weinig bevoorschotting wordt ontvangen. De verzekeringsproblematiek van de debiteuren is hier vaak de bottleneck. Eigenlijk zonde, omdat er goede oplossingen voor zijn te bedenken. Je kan namelijk de verzekering op andere manieren inrichten in combinatie met de factormaatschappij.

Cashflow financiering

Op internet worden door veel partijen dure leningen verstrekt. Soms wel 2 tot 3% per maand aan kosten. Bovendien dienen deze leningen binnen 12 tot 24 maanden ingelost te zijn. Niet werkbaar als u groeit met uw personeelsbestand.
Dat vereist dat er goed wordt nagedacht over alternatieve oplossingen, zo zijn er mogelijkheden dat de volledige omzet gefinancierd kan worden, ook het gedeelte dat door uw klant op uw G-rekening wordt gestort.

Daarbij moet u denken aan:

 • Rekening Courant faciliteit;
 • Omvang betreft één keer de maandomzet;
 • Kosten tussen de 0.6% en 1% per maand;
 • De klant kan een deel op de G-rekening blijven betalen en ook op uw eigen bankrekening;
 • Op dezelfde dag wordt het volledige bedrag op uw rekening gestort door de financier;
 • Flexibiliteit omtrent het incasseren binnen maximaal 90 dagen;
 • Geen vragen over limieten debiteuren.

Rekening courant op basis van de debiteurenstand

Voor organisaties die minimaal 3 jaar bestaan en meer dan 4 miljoen omzet genereren is er de mogelijkheid tot het verkrijgen van een rekening courant financiering op basis van de debiteurenstand. Er dient dan slechts wekelijks een openstaande postenlijst van de debiteuren verstrekt te worden.

De voordelen van een dergelijk krediet zijn:

 • 80% van uw openstaande debiteurensaldo is uw rekening courant;
 • De klant kan een deel blijven betalen op de G-rekening en op de rekening courant;
 • Geen vragen over limieten debiteuren.

Vanuit mijn expertise en ervaring kom ik regelmatig tegen dat uitzendbureaus met een omzet tot 1 miljoen vaak duizenden euro’s per jaar te veel betalen. Uitzendbureaus met een omzet tussen de 1 en 5 miljoen omzet kunnen al vaak enkele tienduizenden euro’s te veel betalen. Daarnaast is de financieringsfaciliteit vaak onvoldoende.
Het loont dan ook de moeite jaarlijks een financieringsscan uit te voeren. Leuke bijkomstigheid, deze scan bieden wij namens Capital B2B gratis aan voor klanten van Bureau Cicero. Men betaalt alleen een succesfee bij een succesvolle bemiddeling.

Voordelen van een intermediair met specialisme uitzenden op een rij:

 • Ingangen bij financiers die een intermediair eisen. Hierdoor kunnen ondernemers het meest optimaal gefinancierd worden ten opzichte van internet financiers. Meer faciliteit tegen gunstige ( bancaire) voorwaarden
 • Regelmatig binnen een week geregeld
 • U wordt begeleid in de groei, zodat de financiering altijd goed ingeregeld blijft

Alwin Bloem
Capital B2B BV
alwinb@capitalb2b.nl

Elke maand schrijven wij nieuwe actuele nieuwsitems. Benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen. Wil je graag maandelijks een mail ontvangen met alle actuele nieuwsitems, stuur dan een mail naar contact@bureaucicero.nl.

Plaats een bericht