Nieuwe CAO Schoonmaak

Nieuwe Schoonmaak CAO Website 1.1

Werkgevers in de schoonmaak en de vakbonden CNV en FNV hebben een onderhandelingsakkoord bereikt dat zal gelden vanaf 1 januari 2019 t/m 30 juni 2021. Volgens directeur en lid van de onderhandelingscommissie Hanny van den Berg waren de loonontwikkeling, financiële consequenties, duurzame inzetbaarheid en arbeidsrelaties de belangrijkste onderwerpen.

Belangrijkste inhoud van de cao:

Loonsverhoging

Op 30 juni 2019 loopt de huidige cao af. Vanaf dat moment geldt er een loonsverhoging van 3%. In 2020 zal er opnieuw een verhoging plaats vinden van 3% en in 2021 zal dit percentage 1,5% zijn.

Pensioenpremie

Er geldt een hogere pensioenpremie in 2021 voor een gezond pensioenfonds. De vroegpensioen- en levensloopregeling (VPL) die dan met 1,3% vrijvalt, wordt daarvoor benut. Tegelijkertijd gaan werkgever en werknemer allebei de helft van de totale pensioenpremie van 21,4% van de pensioengrondslag betalen.

Eindejaarsuitkering

De eindejaarsuitkering gaat ook omhoog. Dit jaar stijgt de eindejaarsuitkering met 0,65%, Dan is er in 2020 een stijging van 0,35% en in 2021 van 1%.

Verlofdag

Met ingang van 2020 krijgen vakbondsleden een extra verlofdag op hun verjaardag. Zij krijgen de mogelijkheid om deze te ruilen voor een vrije dag op 1 mei.

Contractwisseling

Object gebonden reiskosten worden overgenomen met ingang van 1 juli 2019. Dat geldt ook voor overige object gebonden kosten.

Uitzendkrachten

Op dit moment kan de uitzendperiode van 12 maanden opgevolgd worden door één contract voor bepaalde tijd. Dit gaat ook veranderen. De uitzendperiode van 12 maanden kan nu worden opgevolgd worden door twee contracten voor bepaalde tijd.

Bron: XpertHR Actueel

Elke maand schrijven wij nieuwe actuele nieuwsitems. Benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen. Wil je graag maandelijks een mail ontvangen met alle actuele nieuwsitems, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht