Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Aanzeggen wordt nog vaak vergeten

Aanzeggen wordt nog vaak vergeten

aanzeggen

Sinds 1 januari 2015 zijn alle werkgevers verplicht zich bij een tijdelijk dienstverband van meer dan 6 maanden te houden aan de aanzegtermijn van minimaal een maand. Volgens juridisch dienstverlener DAS gebeurt dit lang niet altijd. Vooral kleine bedrijven verzuimen aan te zeggen. Verzuimt de werkgever op tijd en schriftelijk aan te zeggen, dan heeft de medewerker recht op een ‘aanzegvergoeding’. Deze compensatie kan oplopen tot maximaal een maandloon.

De aanzegverplichting is in het leven geroepen om iets meer zekerheid te creëren voor flexwerkers. Zo weten zij minimaal een maand voordat hun contract afloopt of ze opgelucht verder kunnen werken, of op zoek moeten naar een andere baan. Vóór deze regeling kwam het vaak voor dat tijdelijke krachten pas een dag voor het aflopen van het contract te horen kregen of ze wel of niet konden blijven werken.

Werkgever verantwoordelijk voor aanzeggen

In het blad Metro adviseerd Mireille Detrixhe van DAS om vooral niets te zeggen als ze vermoeden dat hun contract niet wordt verlengd: “Het is de verantwoordelijkheid van de werkgever om dit goed te regelen, zodat ook het tijdelijke personeel weet waar het aan toe is. Doet hij dit niet, dan kan de werknemer de vergoeding opeisen. Daar is hij voor bedoeld.”

Verlenging ook schriftelijk tijdig mededelen

Ook het verlengen van een tijdelijke arbeidsovereenkomst moet uiterlijk een maand voor het aflopen van het contract schriftelijk zijn bevestigd. Hierbij moet niet alleen de verlenging worden bekrachtigd, ook het soort contract, de verlengingsduur, het salaris en de omvang van de arbeidsduur moeten zijn benoemd. Is dat niet het geval, dan gelden de voorwaarden van de vorige tijdelijke arbeidsovereenkomst.

Bron: P&O Actueel

Elke maand schrijven wij nieuwe actuele nieuwsitems. Benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen. Wil je graag onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht