Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Loondoorbetaling verkort bij ziekte.

Loondoorbetaling verkort bij ziekte.

loondoorbetaling

Werkgevers zijn verplicht om een werknemer de eerste twee jaar van zijn of haar ziekte door te betalen. Op 21 mei sprak de Tweede Kamer over het beperken van loondoorbetaling bij ziekte naar aanleiding van een onderzoek dat ze hebben laten doen  naar de loondoorbetalingsplicht bij ziekte. Hierin zijn onder meer de ervaringen van werkgevers meegenomen en gegevens van het Centraal Planbureau (CPB).

Het Centraal Planbureau (CPB) levert als onafhankelijk onderzoeksinstituut beleidsrelevante economische analyses en ramingen. We doen onderzoek naar de Nederlandse economie en het sociaaleconomisch beleid in den brede. Voor beleidsmakers en het bredere publiek vertalen we wetenschappelijke inzichten naar de dagelijkse beleidspraktijk, waarmee we een nuchtere, feitelijke basis leveren.

Werkgevers blijken duurder uit te zijn bij het verkorten van loondoorbetaling. Het Centraal Planbureau heeft uitgezocht wat de effecten zijn voor de werkgevers, de overheidsfinanciën en de werkgelegenheid wanneer de loondoorbetalingsplicht wordt ingekort van twee naar één jaar. Door de kortere doorbetalingstijd zullen naar verwachting meer mensen gebruikmaken van een WIA-uitkering. –  Klik hier voor meer informatie.

Bron: UWV.nl

Elke maand schrijven wij nieuwe actuele nieuwsitems. Benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen. Wil je graag onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht