Home / Veelgestelde Vragen/Fair Produce

Veelgestelde vragen (Fair Produce)

 • Hoe werkt Fair Produce?

  De onderneming geeft Bureau Cicero opdracht voor een audit. Wij controleren op onder meer een correcte uitvoering van de personeels- en loonadministratie. Maar ook inhoudingen, betalingen loonheffingen en pensioenpremies, urenregistratie, goederenstroom en huisvesting.

  Een gesprek met enkele werknemers kan onderdeel zijn van de audit. Wij geven op basis van de audit en herstelmaatregelen het Keurmerk Fair Produce af voor een periode van 12 maanden. Dan moet wel aan alle normen en reglementen van Fair Produce zijn voldaan.

  Bekijk ook onze product pagina voor meer info, of bekijk de website van de keurmerkhouder.

 • Wat is Fair Produce?

  De door Fair Produce gecertificeerde uitzendbureaus/payroll ondernemingen zijn getoetst op het juist toepassen van de arbeidsvoorwaarden in de paddenstoelensector.

  Fair Produce staat voor goed werkgeverschap in de paddenstoelensector. Daarbij gaat het specifiek om het toepassen en naleving op het gebied van arbeidsvoorwaarden, huisvesting door telers, handelaren en uitzendbureaus actief in de Nederlandse paddenstoelensector. Bureau Cicero is een onafhankelijk certificerende instelling. Daarom mogen wij jaarlijks de controle uitvoeren. Gebruik van het keurmerk is mogelijk als alle betrokken partijen (teler, handelaar en uitzendbureau) het keurmerk hebben.

  De Stichting Fair Produce Nederland is opgericht door de vereniging voor groothandelaren in groenten en fruit (Frugi Venta), CNV vakmensen, FNV Bondgenoten en de vakgroep paddenstoelen van LTO Nederland. Daarom zijn de bestuursleden van de Stichting door deze organisaties benoemd en aangevuld met onafhankelijke bestuursleden.

  Meer informatie vindt u op onze product pagina. Of kijk op de website van de keurmerkhouder.

Een andere vraag stellen?


  Schrijf u in voor de nieuwsbrief