Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Alle locaties in België & Duitsland moeten voor SNF geïnspecteerd worden

Alle locaties in België & Duitsland moeten voor SNF geïnspecteerd worden

SNF locaties België & Duitsland

Tot op heden moesten alleen de locaties tot 50 kilometer over de grens worden geïnspecteerd voor SNF. Vanaf 1 januari 2024 gaat hier verandering in komen. De beperking vervalt per 1 januari 2024. Vanaf dat moment moeten alle locaties in België & Duitsland die door SNF-ondernemingen worden ingezet worden geïnspecteerd. Dit geldt alleen voor huisvesting van arbeidsmigranten die in Nederland werken. Daarnaast moeten deze worden geregistreerd in Informis.

Wat is Informis?

Stichting Normering Flexwonen kent een apart ‘locatieregister’. Dit is een grote database van locaties die worden ingezet door ondernemingen die zijn aangemeld of geregistreerd bij SNF. De ondernemingen registreren de locaties die zij inzetten voor de huisvesting van arbeidsmigranten in het locatieregister en voeren de mutaties maandelijks en voorafgaand een inspectie door. Voordat een inspectie-instelling een initiële inspectie in gaat plannen, dient de onderneming de locaties in het locatieregister in te vullen.

Met ingang van augustus 2021 heeft SNF een nieuw locatieregister, Informis. In Informis houden de ondernemingen hun locaties actueel en verwerken de inspectie-instellingen hun inspectie-resultaten en worden ook de eventuele tekortkomingen afgewikkeld. 

Deze wijziging zal worden opgenomen in de nieuwe norm die per 1 januari 2024 gaat gelden. Let er op dat u dus tijdig de locaties opgeeft in Informis om zo afwijkingen te voorkomen.

Bron: normeringflexwonen.nl

Elke maand schrijven wij actuele nieuwsartikelen. Bent u benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier onze nieuwsartikelen. Wilt u graag onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht