Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / AVG / Goedkeuringsaanvraag AVG norm ingediend

Goedkeuringsaanvraag AVG norm ingediend

Goedkeuringsaanvraag

De naleving van de AVG moet worden aangetoond. In de wet staat dat dit kan door een goedgekeurde AVG-certificering. De Stichting AVG Garant heeft een normschema opgesteld waarop bedrijven zich kunnen laten auditeren en ‘certificeren’. Deze is nu voorgelegd aan de Raad van Accreditatie.

Na een aantal proef audits is dit schema aangepast en is er een goedkeuringsaanvraag ingediend en deze ligt nu bij de Raad voor Accreditatie. Tegelijkertijd hebben wij als Bureau Cicero een aanvraag ingediend voor een accreditatie om privacy-audits uit te voeren. De Stichting beschouwt deze aanvraag als een belangrijke stap naar een volwaardige privacy certificering.

Zolang het normschema niet goedgekeurd is kunnen er geen formele AVG-certificaten verstrekt worden. Tot die tijd spreekt de Stichting dan ook van AVG-keurmerken.

Wilt u ook op naleving van de AVG onderzocht worden? Neem dan contact op met Bureau Cicero. Voor meer informatie over de norm kunt u bij ons terecht. Of kijk voor meer informatie op de website van AVG garant zelf.

Bron: www.avggarant.nl

Bent u benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier onze nieuwsartikelen. Wilt u graag onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl en wij zorgen ervoor dat u deze maandelijks van ons ontvangt.

Plaats een bericht