Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / EVO en TLN lanceren keurmerk PayChecked

EVO en TLN lanceren keurmerk PayChecked

lancering keurmerk PayChecked

Persbericht keurmerk PayChecked in Transport

Lancering Keurmerk PayChecked: Keurmerk voor juiste loon chauffeur Transport en Logistiek Nederland (TLN) en verladersorganisatie EVO lanceren vandaag een keurmerk waarmee transportbedrijven kunnen aantonen dat zij hun werknemers het juiste loon betalen. Bedrijven die een transporteur willen inhuren, kunnen door dit keurmerk straks in één oogopslag zien of bedrijven zich aan de Nederlandse cao houden.

Lancering Keurmerk PayChecked in Transport

Het keurmerk, dat PayChecked in Transport heet, wordt vanmiddag gelanceerd door TLN-voorzitter Arthur van Dijk en algemeen directeur van EVO Machiel van der Kuijl. Met PayChecked in Transport introduceert de logistiek als eerste sector een keurmerk voor het correct uitbetalen van loon.

Onafhankelijk EVO en TLN brengen PayChecked in Transport onder in een onafhankelijke stichting . Het toekennen van keurmerken en mogelijke bezwaar- of beroepsprocedures vindt plaats na een beoordeling van bedrijven door inspectie-instellingen die gespecialiseerd zijn in controle op arbeidsvoorwaarden. Transporteurs die goed beoordeeld worden, krijgen ‘groen licht’. Een ‘oranje’ beoordeling betekent dat het transportbedrijf nog enkele verbeteringen moet doorvoeren. Haalt een transporteur de keuring niet, krijgt hij ‘rood licht’ van de inspectie-instellingen.

Schijnconstructies EVO en TLN lanceren het keurmerk naar aanleiding van de Wet Aanpak Schijnconstructies. Deze wet, die voor de transportsector naar verwachting uiterlijk op 1 januari 2017 ingaat, regelt onder andere dat werknemers die niet het juiste loon uitbetaald krijgen dit uiteindelijk kunnen verhalen op de bedrijven die opdracht geven voor het transport.

Elke maand schrijven wij actuele nieuwsartikelen. Bent u benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier onze nieuwsartikelen. Wilt u graag op de hoogte blijven over de lancering Keurmerk PayChecked? Stuur dan een mail naar contact@cicero.nl en wij mailen u maandelijks onze nieuwsbrief.

Plaats een bericht