Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Oekraïense werknemers

Oekraïense werknemers

Oekraïense werknemers

In de nieuwsbrief loonheffing 2023 van de Belastingdienst is er duidelijkheid gegeven over Oekraïense werknemers en de loonheffingen.

De Belastingdienst geeft het volgende aan:

Als u een vluchteling uit Oekraïne in dienst neemt gelden de regels die ook gelden voor werknemers die uit andere landen naar Nederland komen om te werken. Over de volgende onderwerpen kwamen vragen bij ons binnen.

Identificatieplicht Oekraïense werknemers

Als u een vluchteling uit Oekraïne in dienst neemt mag die met de sticker of het O-document van de IND in Nederland werken. Ook voldoet de sticker of het O-document als geldig identiteitsbewijs, waarmee u de identiteit van uw nieuwe werknemer kunt vaststellen.

Extraterritoriale kosten (ET-kosten)

Voor werknemers die naar Nederland zijn gekomen voor het verrichten van werkzaamheden (zogenoemde ingekomen werknemers) kunt u gebruikmaken van de gerichte vrijstelling voor ET-kosten (waaronder de 30%-regeling) als ook aan de overige voorwaarden wordt voldaan. Een vluchteling uit Oekraïne voldoet niet aan de voorwaarde van ingekomen werknemer.”

Bron: Belastingdienst.nl

Elke maand schrijven wij nieuwe actuele nieuwsitems. Benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen. Wil je graag maandelijks een mail ontvangen met alle actuele nieuwsitems, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht