Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Algemeen / Onbelaste reiskostenvergoeding nog niet verhoogd

Onbelaste reiskostenvergoeding nog niet verhoogd

Door de stijgende energie en brandstofprijzen heeft het Kabinet gekeken of de onbelaste reiskostenvergoeding van € 0,19 p/km omhoog kan. Helaas blijkt uit de reactie van Staatssecretaris van Rij dat de onbelaste reiskostenvergoeding nog niet verhoogd worden. Staatssecretaris Van Rij geeft in antwoorden op Kamervragen aan dat dit door uitvoeringstechnische redenen gedurende het jaar 2022 niet mogelijk.

Uit de aanbiedingsbrief (antwoord op Kamervragen) blijkt dat het Kabinet kijkt naar op korte termijn mogelijk te realiseren maatregelen. En die een directe compensatie voor de hoge energieprijzen kunnen zijn. Uit dezelfde brief is het niet mogelijk af te leiden welke maatregelen dit zijn.

Een reeds door het Kabinet gecommuniceerde maatregel is de aanpassing van het accijnstarief op benzine en diesel. Per 1 april aanstaande is er een tijdelijke verlaging op de accijns van 21% op benzine en diesel. Hierdoor daalt het tarief met € 0,173 respectievelijk € 0,113. Het gaat om een tijdelijke maatregel welke 9 maanden duurt.

Daarnaast is door de Tweede Kamer aangegeven dat zij op korte termijn een hogere onbelaste km-vergoeding wil dan de huidige onbelaste € 0,19 p/km. Of dit alsnog mogelijk kan zijn ondanks de uitspraken van de Staatssecretaris zal in de komende periode blijken.

Een hogere (belaste) vergoeding verstrekken is altijd mogelijk indien een werkgever dit wil.

Bron: Taxence.nl

Bent u benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier onze nieuwsartikelen. Wilt u graag onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht