Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Keurmerk Schoon voorheen OSB / Het OSB keurmerk wordt vernieuwd en heet voortaan Keurmerk Schoon

Het OSB keurmerk wordt vernieuwd en heet voortaan Keurmerk Schoon

Keurmerk schoon - OSB keurmerk vernieuwd

Per 1 januari worden een aantal wijzigingen doorgevoerd in het OSB keurmerk. Allereerst; de naam en het beeldmerk veranderen. Het heet voortaan Keurmerk Schoon.

Keuze van de norm

De belangrijkste inhoudelijke wijziging nu is dat het voor ondernemingen met een omzet tot €10 mio. mogelijk wordt om te kiezen voor de Schoonmakend Nederland-norm, in plaats van de SNA norm. De Schoonmakend Nederland-norm is gebaseerd op de SNA norm, maar de controle vindt 1x per jaar plaats. Ook bedrijven die vanwege de aard van het werk niet volledig aan NEN 4400 kunnen voldoen, zoals de reconditioneringsbedrijven, komen met de Schoonmakend Nederland-norm in aanmerking voor het keurmerk.

In wezen zijn het kleine afwijkingen van de SNA norm, maar ze kunnen de drempel wel verlagen.

Keurmerk Schoon: drie pijlers

Het keurmerk blijft uit drie pijlers bestaan. Het wordt opgebouwd door een inspectie op de financiële en personele administratie (NEN 4400 of de daarop gebaseerde Schoonmakend Nederland-norm), de code verantwoordelijk marktgedrag en schoonmaakspecifieke eisen.

Zie voor meer informatie het persbericht van Schoonmakend Nederland.

En het filmpje:

Wij zijn blij u te kunnen blijven helpen met het keurmerk van Schoonmakend Nederland

Bent u benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier onze nieuwsartikelen. Wilt u graag onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht