Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Stichting AVG Garant: privacy normeren

Stichting AVG Garant: privacy normeren

Stichting AVG Garant

Interview met bestuursleden Stichting AVG Garant

‘De Stichting AVG Garant wil bedrijven helpen bij het uitvoeren én het uitdragen van hun integere bedrijfsbeleid met betrekking tot persoonsgegevens.’

Op 25 mei a.s. treedt de Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG) in werking.

De intrede van de AVG was voor Theo van Leeuwen, algemeen directeur van Bureau Cicero, aanleiding om de Stichting AVG Garant op te richten. Het bestuur bestaat uit hem en Jeroen van Puijenbroek. De laatste is gespecialiseerd in privacy vraagstukken en privacy audits en geeft onder meer voorlichting aan leden van de Bovib. Woordvoerder en secretaris van de stichting is Gerrit van Rooij, privacy adviseur en FG in de uitzendbranche.

Bureau Cicero richt zich onder meer op controles van uitzend- en payrollorganisaties ten behoeve van het SNA Keurmerk. Ook worden controles uitgevoerd ten behoeve van compliance aan de WAS en de WDBA.

Van Leeuwen: “Veel klanten die ons inschakelen voor de SNA-certificering, vroegen me: kun je ons helpen met de AVG? Zijn er centrale normen voor? Die normen willen we gaan vaststellen. Bovendien zijn we toch al vaak aanwezig in hun organisaties. De procedures voor certificering zijn ook te gebruiken in het kader van privacy. Een combinatie is dan logisch. Laten we vooral niet dingen dubbel gaan doen.”

De intrede van de AVG was voor Theo van Leeuwen, algemeen directeur van Bureau Cicero, aanleiding om de Stichting AVG Garant op te richten. Het bestuur bestaat uit hem en Jeroen van Puijenbroek. Lees hier verder.

Elke maand schrijven wij nieuwe actuele nieuwsitems. Benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen. Wil je graag maandelijks een mail ontvangen met alle actuele nieuwsitems, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht