Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Uitzendbureaus en (onder) aannemers WAS-proof met PayOK.

Uitzendbureaus en (onder) aannemers WAS-proof met PayOK.

PayOK keurmerk maakt uitzendbureaus en aannemers WAS-proof

Bureau Cicero heeft een keurmerk ontwikkeld waarmee men ondernemingen kan toetsen op de juiste beloning van hun werknemers conform cao’s. PayOK maakt uitzendbureaus en (onder)aannemers WAS-proof. De Stichting PayOK is de norm- en registerhouder.

Stichting PayOK beheert het Nederlandse keurmerk dat ondernemingen toetst op de juiste beloning van hun werknemers. Bij een PayOK – gecertificeerde onderneming weet een opdrachtgever dat dit goed is geregeld. Zo komt hij niet voor onaangename verrassingen te staan. PayOK kent een zeer strenge certificeringsprocedure. Bedrijven die deze met succes doorlopen bieden hun opdrachtgevers zekerheid en veiligheid.

Sinds het in werking treden van de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS) waarin ketenaansprakelijkheid van loon wordt gerangeerd kunnen opdrachtgevers aansprakelijk worden gesteld voor de juiste beloning van werknemers lager in de keten. Zo kan de nabetaling van loon van werknemers in dienst bij een onderaannemer of uitzendbureau voor rekening komen van de opdrachtgever.
Met andere woorden, als een onderaannemer of uitzendbureau niet het juiste loon betaalt “conform cao of inlenersbeloning” kan de werknemer het te weinig ontvangen loon opeisen bij de (hoofd)opdrachtgever.

Het PayOK keurmerk maakt uitzendbureaus en (onder)aannemers WAS-proof. Lees hier meer over het PayOK keurmerk.

Elke maand schrijven wij actuele nieuwsartikelen. Bent u benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier onze nieuwsartikelen. Wilt u graag onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht