Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Voor u gelezen / Wijzigingen certificatieschema per 1 september 2022 voor IKB PSB

Wijzigingen certificatieschema per 1 september 2022 voor IKB PSB

IKB PSB wijzigingen

Wijzigen certificatieschema per 1 september 2022 voor IKB PSB

Per 1 september 2022 zijn er wijzigingen in het certificatieschema voor IKB PSB. In overleg met de adviescommissie IKB PSB zijn een aantal wijzigingen voorbereid. Het doel van de wijzigingen per 1 september 2022 is IKB PSB verder te verduidelijken. Voor de deelnemers en haar klanten én de controle organisaties.

Bijlage 1.1 Voorschriften IKB PSB

Voorschrift A02h is toegevoegd. Met dit voorschrift vindt bij ZZP’ers controle plaats op de kolommenbalans en grootboek uitdraai inhuur en uitbesteding werk van huidig en voorgaand boekjaar. Hiermee kunt u als ZZP’er aantonen dat u in de praktijk ook als ZZP’er werkzaam bent.
Voorschrift A029 is toegevoegd. Met dit voorschrift zal worden gecontroleerd of u correct gebruik maakt van het keurmerkreglement inclusief de vermelding van de pluimveeservice activiteit(en) waarvoor u een actuele certificering/erkenning heeft (zie wijziging keurmerkreglement).

Bijlage 4 Keurmerkreglement

Het vermelden van pluimveeservice activiteit(en) waarvoor u een actuele certificering/erkenning heeft onder het keurmerk IKB PSB is straks ook verplicht voor alle IKB PSB-deelnemers, dit geeft duidelijkheid aan uw klanten en kan verwarring voorkomen.

Bijlage 8 Erkenningsvoorwaarde CI’s IKB PSB

De nieuwe controle systematiek is opgenomen in het kennisniveau van de controleur. Met onderscheid tussen controle op werkzaamheden en controle op financieel vlak.

De controle is sinds 2022 verdeeld over 2 controles. Een controle voor de werkzaamheden door KIWA en een controle op financieel vlak door Bureau Cicero.

Kortom er zijn een aantal belangrijke wijzigingen. Voor meer informatie over de wijzigingen per 1 september 2022 verwijzen wij u graag naar de website van IKB PSB.

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opnemen via ons contactformulier of ons e-mailadres contact@bureaucicero.nl. Wilt u liever iemand telefonisch spreken? Dan kunt u ons bereiken op telefoonnummer +31(0)38 720 08 21.

Bron: avined.nl

Plaats een bericht