Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Meldplicht Zorg – ZZP’ers gaat binnenkort in

Meldplicht Zorg – ZZP’ers gaat binnenkort in

Meldplicht Zorg-ZZP’ers vanaf 1 januari 2022

Vanaf 1 januari 2022 geldt een meldplicht voor ZZP’ers in de zorg, dan treedt de Wet Toetreding Zorgaanbieders (Wtza) in werking. Deze wet is de vervanger van de Wet toelating zorginstellingen (Wtzi). In de Wtza zijn onder andere nieuwe toetredingsregels voor zorg- en jeugdhulpaanbieders opgenomen. Doel is het verbeteren van de zorgkwaliteit.

Uit de nieuwe wet kan worden afgeleid dat er een meldplicht geldt voor  alle nieuwe jeugdhulpaanbieders en alle zorgaanbieders die onder de Wet kwaliteit, klachten geschillen zorg (Wkkgz) vallen. Deze meldplicht geldt ook voor solistische aanbieders, dus ZZP’ers. De melding dient te worden ingediend bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ).

Let op, in sommige gevallen geldt bovengenoemde meldplicht ook voor bestaande zorg-zzp’ers.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar de pagina’s met informatie van het CIBG Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Bron www.toetredingzorgaanbieders.nl

Elke maand schrijven wij nieuwe actuele nieuwsitems. Benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen. Wil je graag maandelijks een mail ontvangen met alle actuele nieuwsitems, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht