Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Adviezen SER over WKR en hybride werken

Adviezen SER over WKR en hybride werken

Adviezen SER over WKR en hybride werken. 

De Sociaal Economische Raad (SER) heeft zich gebogen over diverse (fiscale) zaken rondom het thuiswerken en de inzet van de werkkostenregeling (WKR) hiervoor.

Het belangrijkste advies van de SER aan het kabinet is te onderzoeken of een aantal vrijstellingen binnen de werkkostenregeling kan worden verruimd. Om zo het hybride werken beter te kunnen ondersteunen.

Tevens vraagt de SER ook om een periodieke evaluatie van de WKR. En een verbeterde communicatie aan werkgevers rondom het inzetten van de werkkostenregeling. En een eenduidige richtlijn in controles door de Belastingdienst.

Het evalueren van de werkkostenregeling gaat men in 2023/2024 doen. Het Kabinet heeft reeds aangegeven om de adviezen van de SER mee te nemen in deze evaluatie van de WKR. Onder andere een verruiming van de eerste schijf vrije ruimte in de WKR naar 3%. En een thuiswerkvrijstelling zijn onderwerpen van gesprek.

Wie nadere info en interesse voor dit onderwerp heeft, kan meer informatie vinden via onderstaande links. Of u kunt contact opnemen met ons via contact@cicero.nl of telefonisch contact met ons opnemen via +31(0)38 720 08 21.

Kamerbrief toekomst hybride werken: www.rijksoverheid.nl

Bron: www.salarisvermogen.nl

Bent u benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier onze nieuwsartikelen. Wilt u graag onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht