Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Algemeen / Nieuwe BSN nummers geven fouten in salarispakketten

Nieuwe BSN nummers geven fouten in salarispakketten

Nieuwe BSN nummers geven fouten in salarispakketten

Sinds eind 2020 zijn BSN nummers in de reeks tussen 700000000 en 779000000 van Burgerservicenummers uitgegeven door de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens (RDiG). Deze nummers worden in sommige softwarepakketten niet goed verwerkt wat voor foutmeldingen zorgt bij de salarisverwerking.

Er zijn Burgerservicenummers in gebruik die bij werkgevers voor foutmeldingen zorgen bij de salarisverwerking. De foutmelding ontstaat doordat in bepaalde softwareprogramma’s aanvullende controles ingebouwd zijn die deze specifieke nummers als een fout nummer zien.

Door deze aanvullende controle in de software is het momenteel in sommige softwareprogramma’s niet mogelijk om het geldige Burgerservicenummer van de betrokken medewerker in te voeren.

De Rijksdienst voor Identiteitsgegevens was niet op de hoogte van deze ingebouwde controles. Als er foutmeldingen komen, dan is de enige oplossing dat het softwareprogramma voor de loonverwerking deze controles uitschakelt.

BSN nummers voldoen de elfproef

Deze controle moet door de softwareleverancier verwijderd worden, aldus de RDiG, omdat deze niet door de overheid gedocumenteerd is. De betreffende Burgerservicenummers voldoen namelijk aan de zogenaamde “elfproef” en zijn daarmee dus geldig.
De softwareleveranciers zijn hierover geïnformeerd, zodat zij hun eigen klanten kunnen informeren.

Lukt het u dus niet om een geldig Burgerservicenummer in te voeren raden wij u aan contact op te nemen met uw softwareleverancier.

Bron: Salarisnet

Bent u benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier onze nieuwsartikelen. Wilt u graag onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht