Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Melden tewerkstelling van tijdelijke beschermde werknemer uit Oekraïne

Melden tewerkstelling van tijdelijke beschermde werknemer uit Oekraïne

tijdelijke beschermde werknemer

Vanaf april 2022 zijn werkgevers verplicht bij UWV te melden dat ze een tijdelijke beschermde werknemer uit Oekraïense in dienst nemen.

Als u een vluchteling uit Oekraïne bij u wilt laten werken, meldt u dat via het formulier ‘Melden tewerkstelling van een tijdelijk beschermde werknemer uit Oekraïne’. Op het formulier vermeldt u onder meer de periode en het aantal uren van het dienstverband, de functie en het loon. U vult het formulier volledig in en via het werkgeversportaal kunt u het formulier uploaden. Hoe u dit formulier moet uploaden staat op de website van het UWV stap voor stap uitgelegd.

U krijgt een vrijstelling van de werkvergunning voor werknemers uit Oekraïne als zij vallen onder de Richtlijn Tijdelijke Bescherming van de Europese Unie. Zij hebben daardoor recht om te werken in Nederland.

De tijdelijke beschermde werknemer moet tenminste 2 werkdagen voor de start gemeld worden bij het UWV.

Hierbij treft u de link aan waar de werknemer gemeld moet worden.

Bron: UWV.nl

Elke maand schrijven wij actuele nieuwsartikelen. Bent u benieuwd waarover wij nog meer schrijven of andere artikelen over werknemers uit Oekraïne? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen. Wilt u graag onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht