Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / CAO / Nieuwe cao voor Beroepsgoederenvervoer

Nieuwe cao voor Beroepsgoederenvervoer

Nieuwe cao Beroepsgoederenvervoer

Per 2024 geldt de nieuwe cao voor Beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen. De nieuwe cao kent een aantal wijzigingen ten opzichte van de vorige cao.

Wij zetten de belangrijkste wijzigingen op een rij.

  • Per 1 januari 2024 gaan de lonen die horen bij de loonschalen A tot en met H en de brutotoeslagen omhoog met 4 procent.
  • De verblijfkosten worden per 1 januari 2024 verhoogd overeenkomstig het convenant van TLN met de Belastingdienst, maar maximaal met 4 procent.
  • Per 1 juli 2024 stijgen de lonen bij schalen A tot en met H en de brutotoeslagen met 2 procent en de verblijfskosten overeenkomstig het convenant met de Belastingdienst, maar maximaal met 2 procent.
  • Per 1 januari 2025 stijgen de hierboven genoemde lonen evenals de verblijfskosten met 4 procent.
  •  Loonschaal A en trede 0 uit de loonschalen A tot en met H verdwijnen per 1 januari 2024.
  • De wachtdag bij ziekte uit artikel 16, lid 5 vervalt per 1 januari 2024.
  • Van de toeslag op één daagse ritten uit artikel 37, lid 1 van de cao mogen werkgevers per 1 januari 2024 positief afwijken.

Het volledige onderhandelingsresultaat is hier te vinden.

Bron: PayChecked.nl

Elke maand schrijven wij actuele nieuwsartikelen. Bent u benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier onze nieuwsartikelen. Wilt u graag maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Wilt u graag weten of wij iets voor u kunnen betekenen? Neem dan telefonisch contact op met één van onze medewerkers. Ons telefoonnummer is 038 720 0821. Of u kunt een e-mail sturen naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht