Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Nieuwe pensioenregeling

Nieuwe pensioenregeling

Pensioenregeling

Verwachte wijzigingen nieuwe pensioenregeling per 1 juli 2023

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de Wet Toekomst Pensioenen. Hierin is opgenomen dat de wachttijd voor het opbouwen van pensioen vervalt. Dit betekent dat de wachttijd van 8 weken bij het StiPP Pensioen vervalt per 1 juli 2023.

Deze wijziging is echter nog onder voorbehoud. De Wet Toekomst Pensioenen moet nog worden goed gekeurd door de Eerste Kamer. Als de Tweede Kamer akkoord gaat, dan gaat de wijziging naar verwachting per 1 juli 2023 in.

De wekentelling start vanaf 21 jaar

Op dit moment worden de gewerkte weken van een werknemer al geteld vóór de leeftijd van 21 jaar. Werknemers die jonger zijn dan 21 jaar worden dan eerder deelnemer in de Plusregeling, omdat de gewerkte weken vóór de leeftijd van 21 jaar ook meetellen. Dit gaat veranderen.

Per 1 juli 2023 tellen de gewerkte weken vóór de leeftijd van 21 jaar niet meer mee. Uw werknemer start dus vanaf 21 jaar in de Basisregeling. Op dat moment begint u ook met het tellen van de gewerkte weken. Na 52 gewerkte weken gaat uw werknemer pensioen opbouwen in de Plusregeling. 

Ook deze wijziging is nog onder voorbehoud. De wet moet nog goed gekeurd worden door de Eerste Kamer.

Verlaging toetredingsleeftijd

Vanaf 1 januari 2024 wordt de toetredingsleeftijd verlaagd van 21 jaar naar 18 jaar. Dit betekent dat jongere werknemers al vanaf 18 jaar pensioen gaan opbouwen. Deze nieuwe regeling is ook nog in afwachting van goedkeuring van de Eerste Kamer.

Bron: NBBU.nl, Stippensioen.nl

Elke maand schrijven wij nieuwe actuele nieuwsitems. Benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen. Wil je graag maandelijks een mail ontvangen met alle actuele nieuwsitems, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

   

Plaats een bericht