Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Nieuwe website van de Belastingdienst voor ondernemers

Nieuwe website van de Belastingdienst voor ondernemers

nieuwe website van de belastingdienst

De Belastingdienst wil het ondernemers nog wat makkelijker maken. Er is een nieuwe website speciaal voor ondernemers. Zij kunnen vanaf de luie bank aangifte doen, want de site werkt ook beter op smartphones en tablets.

ZZP’ers en eenmanszaken

Vanaf 3 januari 2019 is Mijn Belastingdienst Zakelijk in de lucht. ZZP’ers en eenmanszaken kunnen daar terecht om hun BTW aangifte te doen of die te corrigeren. Tevens kunnen zij ook een rekeningnummer wijzingen via de site en een opgaaf intracommunautaire prestaties doen. Deze opgaaf is nodig als een onderneming diensten of goederen levert aan zakelijke klanten in andere landen binnen de Europese Unie.

Andere ondernemingen

Later in 2019 kunnen ook andere ondernemingen terecht op deze site. Zij kunnen dan inloggen via een zogenoemd eHerkenningsmiddel. Dit is een digitale sleutel waarmee een onderneming in kan loggen bij allerlei overheidsinstanties. Er zijn zes verschillende leveranciers van eHerkenning en er zijn ook verschillende ‘veiligheidsniveaus’. Eenmanszaken en ZZP’ers loggen in met hun DigiD en hebben daarmee geen eHerkenningsmiddel nodig.

Loonheffing en vennootschapsbelasting

De nieuwe ondernemershoek is begonnen met de BTW, maar in de loop van 2019 moeten ondernemingen hier ook terechtkunnen voor de aangifte loonheffingen en vennootschapsbelasting. Voorlopig blijft de huidige website voor ondernemers bestaan en dezelfde functionaliteiten behouden. Maar uiteindelijk gaat Mijn Belastingdienst Zakelijk deze site vervangen voor diverse diensten en communicatie met de belastingdienst.

Bron: Rendement

Elke maand schrijven wij actuele nieuwsartikelen. Bent u benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier onze nieuwsartikelen. Wilt u graag onze maandelijkse nieuwsbrief ontvangen, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

  

Plaats een bericht