Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / ABU NBBU / Uitzenders en Belastingdienst ondertekenen vernieuwd ET-convenant

Uitzenders en Belastingdienst ondertekenen vernieuwd ET-convenant

Vernieuwd ET-convenant

De ABU en NBBU hebben in week 25 een vernieuwd ET-convenant met de Belastingdienst ondertekend. In dit convenant spreken partijen af hoe de bewijslast eenduidiger is te maken bij de uitvoering van fiscale wet- en regelgeving rond het werken met arbeidsmigranten. 

In het convenant zijn afspraken opgenomen over de extra territoriale kosten van uitzendkrachten die buiten het land van herkomst werken. De zogenoemde ET-regeling. Het convenant geeft de uitzendwerkgever handvatten om de wet- en regelgeving correct toe te passen. De checklist is verduidelijkt.

Het vorige convenant is in 2011 voor het laatst gesloten en was toe aan een update. Het nieuwe convenant is beter leesbaar. Hiermee geeft de Belastingdienst aan: als je als uitzendonderneming de afspraken in het convenant hanteert en daar op de juiste wijze naar handelt, kun je de ET-regeling toepassen.

Lees hier het convenant.

Bron: Abu.nl

Elke maand schrijven wij actuele nieuwsartikelen. Bent u benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier onze nieuwsartikelen. Wilt u graag maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Wilt u graag weten of wij iets voor u kunnen betekenen? Neem dan telefonisch contact op met één van onze medewerkers. Ons telefoonnummer is 038 720 0821. Of u kunt een e-mail sturen naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht