Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Nieuwsbrief Loonheffingen 2023 is gepubliceerd

Nieuwsbrief Loonheffingen 2023 is gepubliceerd

Nieuwsbrief loonheffingen 2023

Op de website van de Belastingdienst is de nieuwsbrief Loonheffingen 2023 gepubliceerd. Hierin staan de wijzigingen voor 2023. Dit betreffen onder andere de volgende wijzigingen

Verhoging onbelaste reiskostenvergoeding:

De gerichte vrijstelling voor de onbelaste reiskostenvergoeding gaat men verhogen vanaf 1 januari 2023 naar € 0,21 per kilometer. In 2022 was dit € 0,19 per kilometer.

Verhoging onbelaste thuiswerkvergoeding

De gerichte vrijstelling voor de onbelaste thuiswerkvergoeding gaat men verhogen naar € 2,15 per dag vanaf 1 januari 2023.

Verlaging Aof-premie:

Voor de zogenoemde ‘kleine werkgevers’ geldt de lage Aof-premie. Om werkgevers uit het midden- en kleinbedrijf tegemoet te komen heeft het kabinet besloten om de lage Aof-premie te verlagen. De nieuwe premie gaat men later publiceren.

In de nieuwsbrief loonheffingen 2023 leest u de overige wijzigen.

Loonheffingen

Loonheffing is in Nederland een heffing over loon. De inhoudingsplichtige houdt de heffing in op het loon of de uitkering en draagt deze af aan de Belastingdienst. De loonheffingen bestaan uit de volgende heffingen:

  • loonbelasting
  • premie volksverzekeringen
  • premies werknemersverzekeringen
  • inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet

Loonbelasting

U houdt de loonbelasting in op het loon. De loonbelasting is een voorheffing op de inkomstenbelasting.

Bron:Belastingdienst.nl

Elke maand schrijven wij nieuwe actuele nieuwsitems. Benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen. Wil je graag maandelijks een mail ontvangen met alle actuele nieuwsitems, stuur dan een mail naar contact@bureaucicero.nl.

Plaats een bericht