Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Terugblik Webinar: Wat betekent het toelatingsstelsel voor u als inlener?

Terugblik Webinar: Wat betekent het toelatingsstelsel voor u als inlener?

Webinar: Wat betekent het toelatingsstelsel voor u als inlener?

Onze directeur Patrick Tom heeft recent een webinar gegeven bij de WebinarWeek van ZiPconomy en Werf&. Tijdens het webinar hebben we gesproken over de veranderingen die op komst zijn met de Wet toelating terbeschikkingstelling van arbeidskrachten (Wtta) en wat voor invloed dit heeft voor de flexbranche.

Bent u niet in staat geweest om deel te nemen aan het webinar? Geen zorgen! Hieronder hebben we een korte samenvatting:

Het toelatingsstelsel dat van kracht wordt, markeert een belangrijke verschuiving in de flexbranche. Zoals bekend komt er geen verplichte certificering, maar wel een toelatingsstelsel voor alle uitleenbedrijven. Wie op 1 januari 2026 niet is toegelaten, of niet vóór 1 juli 2025 in het SNA-register is ingeschreven, mag geen arbeidskrachten meer uitlenen.

Tijdens het webinar zijn we inhoudelijk ingegaan op welke invloed het stelsel heeft voor de flexmarkt. Daarbij hebben we aangegeven dat het in het bezit zijn van het SNA-keurmerk de sleutel is tot dit toelatingsstelsel. Goed om te weten is dat met de te verwachte toename van de vraag in 2024, het langer kan duren voordat een onderneming SNA-gecertificeerd wordt. Als inlener is het goed om zich hiervan bewust te zijn zodat u samen met uw leveranciers die nog niet in het bezit zijn van het SNA-keurmerk hier tijdig aan kunnen gaan voldoen.

Verder zijn de volgende onderwerpen besproken:
  • Welke gevolgen het toelatingsstelsel heeft voor de flexbranche;
  • Uw verantwoordelijkheden als inlener;
  • Welke beheersmaatregelen u kunt nemen om de bijbehorende risico’s te beheersen;
  • Aan welke spelregels uw leverancier moet voldoen.

Als u meer wilt weten over bovenstaande, bekijk dan hieronder het volledige webinar van donderdag 8 februari 2024.

Heeft u na het bekijken van de video nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op via ons mailadres contact@cicero.nl of telefonisch via +31(0)38 720 08 21. Wij helpen u graag verder!

Wilt u graag op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom Wet toelating terbeschikkingstelling van arbeidskrachten (Wtta)? Stuur dan een mail naar contact@cicero.nl en u ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief.

Plaats een bericht