Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Verhoging van het minimumuurloon is akkoord

Verhoging van het minimumuurloon is akkoord

verhoging minimumuurloon

Na de eerdere verhoging in januari 2023 van het minimumloon, gaat er nu ook een verhoging van het minimumuurloon komen. Op 14 februari 2023 heeft de Eerste Kamer een akkoord bereikt over het initiatiefwet.

Er is al sinds 1969 een minimumloon per maand. Met het nieuwe minimumuurloon, dat uitgaat van een 36-urige werkweek, gaan mensen die meer werken er nog meer op vooruit.

Volgens de initiatiefnemers van het wetsvoorstel leidt de invoering van het minimumuurloon tot een eerlijker en transparanter minimumloon. De bedoeling is dat mensen die voor het minimumloon werken, erop vooruit gaan.

Het minimumloon is nu € 1.934,40 bruto per maand. Het wordt ieder halfjaar verhoogd met de gemiddelde cao-loonstijging.

Wat is een minimumloon?

Het minimumloon is het laagste bedrag dat een werkgever wettelijk verplicht is aan een werknemer als loon te betalen. Een minimumloon kan zijn uitgedrukt als uurloon, of loon per maand of per week. Het minimumloon is altijd uitgedrukt als brutoloon, zonder inhouding van belastingen en sociale zekerheidsbijdragen.

Bron: Eerstekamer.nl

Elke maand schrijven wij nieuwe actuele nieuwsitems. Benieuwd naar onze andere nieuwsartikelen? Bekijk dan hier alle nieuwsberichten. Maandelijks schrijven wij nieuwe nieuwsartikelen op onze website en versturen wij een nieuwsbrief. Wil je graag maandelijks op de hoogte gehouden worden met de meest recente en actuele nieuwsitems, stuur dan een mail naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht