Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Voor u gelezen / Maandsalaris vaststellen op WML-niveau

Maandsalaris vaststellen op WML-niveau

Maandsalaris WML

Met de recente wijzigingen in de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag (WML), die op 1 januari 2024 van kracht zijn geworden, dienen werkgevers en werknemers zich bewust te zijn van de mogelijke gevolgen voor het vaststellen van het maandsalaris op WML-niveau.

Als een vaste arbeidsduur per week en een vaste beloning per maand is overeengekomen in de cao of de arbeidsvoorwaardenregeling, dan is het in de nieuwe WML zo geregeld dat u mag uitgaan van een gemiddeld aantal te werken uren per maand.

Dit impliceert echter dat werkgevers rekening moeten houden met het aantal werkbare dagen en uren in een kalenderjaar, wat van jaar tot jaar kan variëren. In een opmerkelijk toeval valt 2024 samen met een schrikkeljaar, wat resulteert in meer werkdagen en uren dan gemiddeld over de jaren. Dit kan botsen met het aantal werkbare uren dat uit de cao/avr blijkt.

Bron: AWVN.nl

Elke maand schrijven wij actuele nieuwsartikelen. Bent u benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier onze nieuwsartikelen. Wilt u graag maandelijks onze nieuwsbrief ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Wilt u graag weten of wij iets voor u kunnen betekenen? Neem dan telefonisch contact op met één van onze medewerkers. Ons telefoonnummer is 038 720 0821. Of u kunt een e-mail sturen naar contact@cicero.nl.

Plaats een bericht