Home / Nieuws, Trends & Actualiteiten / Wet DBA: criteria beoordeling arbeidsrelatie

Wet DBA: criteria beoordeling arbeidsrelatie

Wet DBA: criteria beoordeling arbeidsrelatie

De criteria voor de beoordeling arbeidsrelatie en daarmee de vaststelling loondienstbetrekking door de fiscus zijn bekend. Hier vindt u de belangrijkste criteria waarop de toetsing van (model)overeenkomsten en de feitelijke omstandigheden door de fiscus worden beoordeeld. De publicatie is door de Tweede Kamer bedongen bij het akkoord gaan met de Wet DBA. Onder andere aan de hand hiervan kunt u zelf nagaan of overeenkomsten of feitelijke omstandigheden bij de inzet van ZZP’ers wel of niet voldoen.

U dient bij het gebruik van het tussenkomst-model (waarbij uw organisatie een opdracht van de opdrachtgever aanneemt en deze laat uitvoeren door een ZZP’er) zowel de overeenkomst met uw opdrachtgever als ook de overeenkomst met de ZZP’er te toetsen op deze criteria.  In beide gevallen dient het te gaan om een overeenkomst van opdracht (BW 7:400).

Bij het gebruik van een Modelovereenkomst Tussenkomst ZZP’ers welke is goedgekeurd door de Belastingdienst is bij overeenkomstige toepassing in de praktijk voorafgaande vrijwaring verleend.

BRON: Belastingdienst

Elke maand schrijven wij nieuwe actuele nieuwsitems. Benieuwd waarover wij nog meer schrijven? Bekijk dan hier al onze nieuwsartikelen. Wil je graag maandelijks een mail ontvangen met alle actuele nieuwsitems? Stuur dan een mail naar contact@cicero.nl en wij zorgen ervoor dat u maandelijks van ons de nieuwsbrief ontvangt.

Plaats een bericht